Αισιόδοξος εμφανίζεται για το 2022 ο Μπιλ Γκέιτς, ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft διατηρεί κάποιες ανησυχίες για το νέο έτος.

Σε πρόσφατη δημοσίευση στο ιστολόγιό του, για το τέλος του έτους, έχοντας δώσει τον τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας μετά από μια δύσκολη χρονιά», ο Μπιλ Γκέιτς κάνει αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας για το νέο έτος.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι για το οποίο ανησυχεί. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να επιβραδύνει ή ακόμα και να εκτροχιάσει την πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί.

Ο συνιδρυτής της Microsoft αναφέρεται στη δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. «Είναι ένα από τα θέματα που ανησυχώ περισσότερο για το 2022», γράφει.

Οι δημόσιοι θεσμοί, σημειώνει ο Μπιλ Γκέιτς, πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας. «Εάν οι άνθρωποι δεν σας εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες», γράφει ο Γκέιτς. «Και όταν εμφανίζεται μια μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις απαραίτητες οδηγίες για να ξεπεράσουν την καταιγίδα» σημειώνει.

Αυτή η δυσπιστία έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανής μετά το χτύπημα της πανδημίας: Η παραπληροφόρηση για τον Covid έχει εξαπλωθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, παρεμποδίζοντας τα ποσοστά εμβολιασμού της χώρας και καθυστερώντας τελικά το τέλος της πανδημίας.

Ο Μπιλ Γκέιτς επισημαίνει ότι οι ειδήσεις σε 24ωρη βάση, οι οποίες είχαν και πολιτικά κίνητρα, στην ενημέρωση για την πανδημία, και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να «διογκωθεί το χάσμα», τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να χρειαστεί να θέσουν κανόνες τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να διαλύσουν αποτελεσματικά την παραπληροφόρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζες: Τα deals στα «κόκκινα» δάνεια που έκλεισαν στην εκπνοή του 2021

Αλέξανδρος Βασιλικός (ΞΕΕ): Η «Όμικρον» βάζει φρένο στις κρατήσεις

Τι πρέπει να ξέρετε πριν επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα – Οι συμβουλές των investment bankers (vid)