Διεθνή

Bitcoin ή dogecoin; Ο Μαρκ Κιούμπαν απαντά

  • newsroom


Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks ποντάρει σε dogecoin και το χρησιμοποιεί για τις αγορές προϊόντων της ομάδας του - Απλότητα και χαμηλή τιμή τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα

Αν και το κρυπτονόμισμα dogecoin δημιουργήθηκε ως meme, o γνωστός δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κιούμπαν φαίνεται πως το θεωρεί άξιο επενδύσεων.

«Το καλό με το dogecoin είναι πως οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν πως η απλότητά του και οι ατέλειές του αποτελούν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του», ανέφερε σε tweet ο Mark Cuban.

«Μπορείτε είτε να το ξοδέψετε είτε να το κρατήσετε ως έχει (σ.σ. HODL:  Αναγραμματισμός του “Hold”, που σημαίνει “Ηold On for Dear Life”). Είναι πολύ απλό. Είναι πολύ φθηνό. Πρόκειται για μια κοινότητα την οποία μπορεί να απολαύσει ο καθένας».

Ο Κιούμπαν πρόσφατα ανέφερε στο πρακτορείο CNBC πως «το dogecoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα λόγω της κοινότητάς του από το bitcoin». Παρά τις αντιδράσεις των υποστηρικτών των bitcoin, ο Κιούμπαν πρόσφατα ξεκαθάρισε πως τα δύο κρυπτονομίσματα είναι «εντελώς διαφορετικά» και υποστήριξε πως αν και επενδύει σε Bitcoin, το Dogecoin έχει κι αυτό θέση στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

 

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks παραδέχτηκε μεν πως η αγορά των dogecoin δεν είναι τόσο εύκολη αλλά συνεχίσει να επενδύει σε αυτό αφού πιστεύει πως έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Η ομάδα του ΝΒΑ δέχεται πληρωμές σε dogecoin, με το 95% των πωλήσεων να γίνονται μέσω του κρυπτονομίσματος.

Υπογράμμισε πως κατέχει μόλις $494 σε dogecoin ενώ έχει επενδύσει σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα όπως ethereum, παρά τις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων που ανησυχούν για τη μεταβλητότητα και την απουσία ρυθμιστικού ελέγχου της συγκεκριμένης αγοράς.

Διαβάστε ακόμη: 

Ανάλυση Goldman Sachs: Η καλοκαιρινή στασιμότητα και οι επενδύσεις της επόμενης ημέρας (γραφήματα) 

MAVA – Renault: Η τελευταία «στροφή» για τον «Λεωνίδα» 

Προ των πυλών το νέο «Εξοικονομώ»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε