Ο βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε χθες Τρίτη πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει ενεργός στα πολιτικά πράγματα της χώρας του, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Φλόριντα, στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για πάνω από έναν μήνα.

«Είμαι 67 ετών και πρόθεσή μου είναι να παραμείνω ενεργός στη βραζιλιάνικη πολιτική», είπε σε περίπου 400 υποστηρικτές του, το κοινό σε εκδήλωση που οργάνωσε η Yes Brazil USA, δεξιά οργάνωση της βραζιλιάνικης διασποράς.

Μετά την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον κεντροαριστερό Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στα τέλη Οκτωβρίου, ο κ. Μπολσονάρου, που εγκατέλειψε τη Βραζιλία την 30ή Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του αντιπάλου του, συνεχίζει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

«Πολύς κόσμος είναι ακόμα σοκαρισμένος από αυτό που έγινε στις εκλογές (…). Όμως θα ξεπεράσουμε αυτή τη στιγμή και, θεού θέλοντος, θα νικήσουμε μαζί», είπε ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος, που θεωρεί πως είναι «πιο δημοφιλής παρά ποτέ».

Εννέα ημέρες μετά την αναχώρησή του, χιλιάδες οπαδοί του που διαδήλωναν στην πρωτεύουσα Μπραζίλια εφόρμησαν και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο προεδρικό μέγαρο, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Λυπάμαι που ορισμένοι παράλογοι άνθρωποι έκαναν αυτά που έκαναν την 8η Ιανουαρίου», είπε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου..

Δικαστικός επικαλέστηκε ως τεκμήριο βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο κ. Μπολσονάρου αμφισβητούσε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου κρατάει μάλλον χαμηλό προφίλ αφότου αναχώρησε για το Ορλάντο, όπου ζει στο σπίτι βραζιλιάνου άλλοτε αθλητή των πολεμικών τεχνών.

Προχθές Δευτέρα υπέβαλε αίτημα να του δοθεί βίζα διάρκειας επιπλέον έξι μηνών για να παραμείνει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δικηγόρο του.

Διαβάστε ακόμη

Entersoft: Το σερί των εξαγορών και η είσοδος σε νέους κλάδους

Παίρνει μπροστά η αξιοποίηση του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

«Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»: Αυτή είναι η νέα διοίκηση μετά το τριμερές deal