Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια. Αυτό δήλωσε στο Fox News, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Μέχρι πρότινος, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Επίσης, πρόσθεσε ότι, εφόσον συμβεί, η παραγωγή μιας νέας έκδοσης του εμβολίου της για την καταπολέμησή της χρειάζεται τρεις μήνες  από την ανακάλυψή της.

«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», συμπληρώνει.

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας», δήλωσε η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι .

Διαβάστε ακόμη:

Ρύθμιση οφειλών – 2η ευκαιρία – Πτωχευτικός: Τα 15 βήματα για να λάβετε βεβαίωση ευάλωτου δανειολήπτη

Mελέτη EIU: $2,3 τρισ. αναμένεται να κοστίσει στο παγκόσμιο ΑΕΠ η αργή εκστρατεία εμβολιασμού

Attica Bank: «Τρέχουν» οι εξελίξεις – Σήμερα τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου