Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μάικλ Μπέρι και άλλοι γνωστοί επενδυτές δημοσίευσαν τις επιλογές των επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Berkshire Hathaway του Μπάφετ επένδυσε, απροσδόκητα, σε τρεις εργολαβικές, ενώ ο Μάικλ Μπέρι αποκάλυψε τις επιλογές του στυλ «The Big Short» στις οποίες έχει προχωρήσει εναντίον του S&P 500 και του Nasdaq. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν αύξησε τις επενδύσεις του στην Alphabet, ενώ οι επενδυτές Νταν Λεμπ, Ντέιβιντ Τέπερ και Στάνλεϊ Ντράκενμιλερ αύξησαν τις επενδύσεις τους στην Νvidia.

Ιδού τέσσερα από τις σημαντικότερα επενδυτικά παραδείγματα του β’ τριμήνου σύμφωνα με το Business Insider:

Γουόρεν Μπάφετ

Η Berkshire Hathaway επένδυσε σε μερίδιο τριών εργολαβικών, δη των Lennar, NVR και DR Horton. Οι επενδύσεις είχαν συνολική αξία $814 εκατομμύρια, αναδεικνύοντας την bullish προσέγγιση της εταιρείας σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά ακινήτων

Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στις Capital One και Occidental Petroleum, ενώ μείωσε τις επενδύσεις της στις McKesson, Marsh & McLennan και Vitesse Energy.

Μάικλ Μπέρι

Ο Μάικλ Μπέρι συνέχισε την καθ’ όλα bearish (απαισιόδοξη) προσέγγισή του με put options στα index funds των S&P 500 και Nasdaq-100. 

O γνωστός επενδυτής ενδέχεται να χρησιμοποιεί την κίνηση αυτή ως προστασία εναντίον των επενδύσεών του σε μετοχές ενέργειας και ναυτιλίας του περασμένου τριμήνου, ή επειδή αναμένει κραχ της αγοράς. 

Μπιλ Άκμαν

Ο Μπιλ Άκμαν αύξησε την έκθεσή του στην τεχνητή νοημοσύνη το β’ τρίμηνο. Το fund Pershing Square αγόρασε 1,3 εκατομμύρια Class C μετοχών της Alphabet, ενώ έχει επενδύσει και $262 εκατ. σε μετοχές Class A του κολοσσού. 

Ο Άκμαν και η ομάδα του αύξησαν τις επενδύσεις τους στις Hilton Worldwide και Howard Hughes, ενώ περιόρισαν τις επενδύσεις τους στις Canadian Pacific Railway, Chipotle, Lowe’s και Restaurant Brands. 

Nvidia

Μερικοί από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους επενδυτές του κόσμου επένδυσαν στην Nvidia το περασμένο τρίμηνο, δεδομένου του «πυρετού» ενδιαφέροντος τον οποίο δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Third Point του Νταν Λεμπ, το Soros Fund Management και η GMO του Τζέρεμι Γκράνθαμ πόνταραν σημαντικά στον τεχνολογικό κολοσσό.

Ενισχυμένες ήταν και οι επενδύσεις στην εταιρεία των Appaloosa Management του Ντέιβιντ Τέπερ, Renaissance Technologies του Τζιμ Σίμονς, Tudor Investment Corporation του Πολ Τούντορ Τζόουνς, Point72 Asset Management του Στιβ Κοέν, Duquesne Family Office του Στάνλεϊ Ντράκενμίλερ και το επενδυτικό σκέλος της εκκλησίας Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. 

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» στην επιχορήγηση της «Αριάδνη» για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής (pic)

Τουρκική οικονομία: Το πρόγραμμα διάσωσης έχει γίνει πια δυσβάσταχτο (πίνακες)

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για την αντιστάθμιση αερίου λειτουργίας του ΕΣΜΦΑ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ