Τα funds υπό τον έλεγχο της Cathie Wood πούλησαν για πρώτη φορά μέσα στο 2022 μετοχές της Coinbase και ενώ το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στις ΗΠΑ είναι αντιμέτωπο με τις αμερικανικές αρχές.

Τα funds της Three Ark Investment Management πούλησαν περίπου 1,41 εκατ. μετοχές, αξίας περί τα 75 εκατ. δολ. μέχρι το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία συναλλαγών της Ark τα οποία επικαλείται το Bloomberg. Το εμβληματικό Ark Innovation ETF πώλησε 1,13 εκατ. μετοχές.

Η μετοχή της Coinbase Global έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της την Τρίτη, ενώ από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει κατά 79%.

Η Coinbase αντιμετωπίζει έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ για το κατά πόσον επέτρεπε σε Αμερικανούς να ανταλλάσσουν ψηφιακά assets τα οποία θα έπρεπε να ταξινομούνται ως χρεόγραφα, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης.

Η Ark ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Coinbase, κατέχοντας 8,95 εκατ. μετοχές έως τα τέλη Ιουνίου, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, το 2021, η Ark αγόραζε συστηματικά μετοχές.

Το Ark Innovation ETF έχει βυθιστεί κατά 54% από τις αρχές του 2022, εν μέσω των ανησυχιών ότι η νομισματική σύσφιγξη παγκοσμίως θα πιέσει τις αποτιμήσεις των μετοχών ανάπτυξης και θα οδηγήσει τη διεθνή οικονομία σε ύφεση.

Η Wood βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος ενός από τα ETF της για πρώτη φορά στην επενδυτική της ιστορία.

Διαβάστε επίσης:

Ο «χαλαρός» MBS, ο Έλληνας καναλάρχης και τα deals, η BC Partners και η ΔΕΗ, το Attica Group και η ΑΝΕΚ

Η Αγγελική Φράγκου ταράζει τη ναυτιλιακή αγορά – Αγόρασε 36 φορτηγά πλοία

Ελλάδα – Ιταλία: Η δίδυμη (απογοητευτική) πορεία από την ίδρυση του ευρώ έως σήμερα