Διεθνή

CEO της J&J: Θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε σε ετήσια βάση για πολλά χρόνια

  • newsroom


Οι δηλώσεις του Ceo της Johnson & Johnson, Άλεξ Γκόρσκι, έρχονται λίγο μετά την αίτηση της εταιρείας στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για χορήγηση άδειας του εμβολίου που αναπτύσσει κατά της Covid-19

Οι πολίτες ενδεχομένως να χρειαστεί να εμβολιάζονται σε ετήσια βάση για τα επόμενα χρόνια κατά της νόσου Covid- 19, όπως συμβαίνει και με την εποχική γρίπη σύμφωνα με τον Ceo της Johnson & Johnson, Άλεξ Γκόρσκι.

«Δυστυχώς, όσο ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται στην κοινότητα, έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC. «Κάθε νέα μετάλλαξη μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά βάζοντας φρένο σε κάθε προσπάθειά. Οι νέες μεταλλάξεις μπορεί να έχουν διαφορετική αντίδραση όχι μόνο στις θεραπείες, αλλά και στα εμβόλια» προσθέτει.

Ειδικοί στον κλάδο της υγείας αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο κορωνοϊός να θεωρηθεί στο μέλλον ενδημική ασθένεια, που σημαίνει ότι θα εμφανίζεται σε κοινότητες ανά πάσα στιγμή, χωρίς να διαθέτει, ωστόσο, τη δυναμική που έχει σήμερα.

Οι δηλώσεις του Άλεξ Γκόρσκι, έρχονται λίγο μετά την αίτηση της J&J στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο που αναπτύσσει κατά της Covid-19. Αντίθετα με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna που χορηγούνται σε δύο δόσεις, με διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων η μία από την άλλη, το εμβόλιο της J&J απαιτεί μόνο μία δόση.

Διαβεβαιώνει πως η εταιρεία εργάζεται αδιάκοπα για την κατασκευή εμβολίων ενώ συγχρόνως δηλώνει αισιόδοξος και σίγουρος πως η Johnson & Johnson θα επιτύχει τον στόχο της, να παραδώσει δηλαδή 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Θα εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε την παραγωγή με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκρόσκι.

Διαβάστε ακόμη: 

Τι άλλαξε με την πληρωμή των κορωνο-χρεών προς την Εφορία

Mάχη για μεγάλους παίκτες στο project «Ektasis»

Η προφητεία Προκόπη για το νέο κόμμα, «στάση Στάσης» με τα σενάρια για τη ΔΕΗ και οι Μπακοκαϋμενάκηδες σε νέες περιπέτειες