Διεθνή

Citroen Ami: Οδηγείται από 16 ετών – Πότε έρχεται Ελλάδα και με ποια τιμή

  • newsroom


Το ηλεκτρικό trendy γαλλικό όχημα φέρνει την επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις με κόστος κάτω από 1 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα

Είναι γεγονός πως η αυτοκίνηση αλλάζει. Το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά, ενώ συνεχώς ολοένα και περισσότερα φιλικά στο περιβάλλον αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους.

Eίναι σίγουρο πως τα μικρά, ηλεκτρικά και… trendy μοντέλα θα κατακλύσουν τους δρόμους τα επόμενα χρόνια με σκοπό να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες.

Αυτό είναι που αναζητά ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών το οποίο πλέον θέλει να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα οχήματα και να κινηθεί με μικρά που κάνουν την καθημερινότητα, ευχάριστη, άνετη και ξεχωριστή.

Το Citroen Ami είναι ένα από αυτά και όπως φαίνεται θα φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση, σύντομα και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα διθέσιο μοντέλο μήκους 2,4 μέτρων, πλάτους 1.4 και ύψους 1.5 μέτρου που ξεκάθαρα αλλάζει την εικόνα που είχαμε όλοι σχετικά με τις αστικές μετακινήσεις. Όπως παλαιότερα έκανε η Citroen με το 2CV και την Traction Avant έτσι και τώρα, δεκαετίες μετά, ετοιμάζει μία ακόμα επανάσταση, θέλοντας να πετύχει το όραμα για βιώσιμη μετακίνηση.

Βασικά το Ami είναι ένα… gadget, που θυμίζει παιδικό παιχνίδι και φέρνει την ηλεκτροκίνηση σε κάθε σπίτι.

Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα όπου οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 6kWh και για να φορτίσουν χρειάζονται μόλις 3 ώρες από μία απλή πρίζα.

Τα πλαστικά κομμάτια καλύπτουν το σύνολο του οχήματος ενώ σχεδιαστικά εντυπωσιάζει. Το εμπρός μέρος μοιάζει… με το πίσω, οι πόρτες ανοίγουν αντίθετα, τα παράθυρα ανοίγουν με το χέρι και κατά το ήμισυ, ενώ ακόμα και οι εξωτερικοί καθρέπτες μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto