Μετά από μόλις πέντε χρόνια στο τιμόνι των Starbucks αποσύρεται ο CEO, Κέβιν Τζόνσον.

Τα νέα έρχονται μετά από αναφορές ότι η κορυφαία ομάδα των Starbucks έλαβε τεράστια αύξηση μισθού πέρυσι, από 14,6 εκατομμύρια δολάρια σε 20,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Σουλτς θα επιστρέψει στην εταιρεία ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως επικεφαλής του γίγαντα του καφέ από το 1986 έως το 2000.

«Πριν από ένα χρόνο, είχα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο ότι καθώς η παγκόσμια πανδημία πλησίαζε στο τέλος της, σκεφτόμουν να αποσυρθώ από τα Starbucks. Νιώθω ότι αυτό είναι ένα όμορφο τέλος για τα 13 χρόνια μου στην εταιρεία», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διαθέτει περιουσία σχεδόν 90 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να αντέξει οικονομικά να συνταξιοδοτηθεί, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα λάθος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει συνδικαλιστικές πιέσεις από τους baristas της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αντικαταστάτης του, ο Σουλτς, ξεκίνησε στα Starbucks το 1982. Αργότερα έφυγε και άνοιξε το καφέ Il Giornale το οποίο συγχωνεύτηκε με τα Starbucks μερικά χρόνια αργότερα. Έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στη διαμόρφωση του ρόλου της αλυσίδας στην κοινωνία και επιτάχυνε την ανάπτυξη του γίγαντα καφέ. Σήμερα, τα Starbucks είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως και η αξία της εταιρείας ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δουλειά του Σουλτς με τον όμιλο καφέ τον βοήθησε να χτίσει περιουσία 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αποκάλυψε ότι θα λάβει συμβολικό μισθό 1 δολάριο με την επιστροφή του στην εταιρεία.

«Όταν αγαπάς κάτι, έχεις ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης να βοηθήσεις όταν σε καλούν», είπε ο Σουλτς.

Ο Τζόνσον εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2009 και ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου το 2017, αντικαθιστώντας τον Σουλτς. Θα παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος της εταιρείας και του διοικητικού συμβουλίου της μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Τζόνσον επαίνεσε την εταιρεία σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, λέγοντας ότι «τα Starbucks ήταν ένα δώρο στη ζωή μου», προσθέτοντας ότι «είναι γεμάτος ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Από 1η Απριλίου η μείωση της τιμής των καυσίμων σε… προπολεμικά επίπεδα

Πόσο ασφαλές είναι τελικά το Telegram – Ο Ρώσος ιδρυτής του Πάβελ Ντουρόφ και οι σχέσεις με Μόσχα και Κίεβο

Ο φόρος στα υπερκέρδη, η Deca, η Wood και το ΧΑ, η ωραία Ελένη και τα πανάκριβα ρολόγια