Διεθνή

ΕΕ: Αποσύρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς

  • newsroom


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους κατοίκους των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας

Έτοιμη να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους κατοίκους των ΗΠΑ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται διπλωμάτη με γνώση του ζητήματος, η Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο, πρότεινε την προσθήκη των ΗΠΑ, της Αλβανίας, του Χονγκ Κονγκ, του Λιβάνου, του Μακάο, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Σερβίας και της Ταϊβάν στη λεγόμενη «λευκή λίστα» χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια.

Εφόσον δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, τα κράτη – μέλη θα εγκρίνουν την επέκταση της «λευκής λίστας» την Τετάρτη, δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ενώ ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτρέπουν ήδη στους εμβολιασθέντες Αμερικανούς να τα επισκέπτονται, η ένταξη των ΗΠΑ στη «λευκή λίστα» σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα διατλαντικά ταξίδια πάντως δεν θα είναι πλήρως ανοιχτά έως ότου οι ΗΠΑ άρουν τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οι κάτοχοι ψηφιακού πιστοποιητικού COVID θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, με τη δέσμευση για «πλήρη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της δημόσιας υγείας», σύμφωνα με προσχέδιο της κοινής δήλωσής τους, αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα

Super market: Φωτιά» στις τιμές προϊόντων – Πού καταγράφονται αυξήσεις

Προσφορές €107 δισ. για το πρώτο 10ετές ομόλογο της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων