Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ζήτησε τη βοήθεια των 62,7 εκατομμυρίων ακολούθων που διαθέτει στην πολυαγαπημένη του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο αναλυτικά, ο Έλον Μασκ, με δημοσκόπηση που διεξήγαγε στο Twitter, ρώτησε τους οπαδούς του, αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των συμμετοχών του στην Tesla.

«Το τελευταίο διάστημα, μιλάμε συνεχώς για τα μη ρευστοποιημένα κέρδη ως μέσο φοροαποφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Στο συγκεκριμένο «τιτίβισμα» έθεσε σε δημοσκόπηση το θέμα, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την πρότασή του.

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι», τόνισε ο Ceo της Tesla, υπενθυμίζοντάς παράλληλα, πως δεν λαμβάνει μισθούς ή μπόνους από καμία από τις εταιρείες του. «Διαθέτω αποκλειστικά μετοχές επομένως, ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές» εξηγεί σύμφωνα με το CNBC.

Τελικά, το 58% των ακολούθων του Mr. Tesla, τάχθηκε υπέρ της πώλησης των μετοχών, ενώ αντίθετα, το 42% δεν συμφωνεί με την εν λόγω πρόταση. Εάν επομένως, ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, κάνει πράξη τα λεγόμενά του υιοθετώντας δηλαδή, την άποψης της κοινής γνώμης, αυτό σημαίνει πως σύντομα, θα ρευστοποιήσει μερίδιο αξίας περίπου 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ανεξάρτητα όμως, από τη «λαϊκή ετυμηγορία», ο Μασκ είναι πολύ πιθανό, μέσα στο επόμενο τρίμηνο να αρχίσει να πουλά εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας του. Ο λόγος; Βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εκκρεμή φορολογική οφειλή άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών. Έτσι, η πώληση μετοχών της Tesla αποτελεί πράγματι, μία από τις κύριες επιλογές που έχει ο Μασκ στο τραπέζι αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως το 2012, ο Ceo της Tesla, έλαβε ως option τη δυνατότητα αγοράς μετοχών στο πλαίσιο του συνολικότερου πακέτου αποζημίωσής του. Τον ερχόμενο Αύγουστο λήγει η option για την αγορά 22,86 εκατομμυρίων μετοχών της Tesla στην τιμή των 6,24 δολάρια – την ώρα που η τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο έκλεισε στα 1.222 δολάρια την Παρασκευή. Επειδή ακριβώς, όπως προαναφέρθηκε, δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους, ο πλούτος του προέρχεται ως επί το πλείστον, από τα bonus μετοχών και τα κέρδη στην τιμή της μετοχής της Tesla, που σημαίνει ότι σήμερα, τα κέρδη του αυτά, υπολογίζονται σε λίγο λιγότερο από 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, η Tesla αποκάλυψε πρόσφατα πως ο εκκεντρικός ιδρυτής της έχει λάβει δάνεια χρησιμοποιώντας τις μετοχές του ως εγγύηση. Με την πώληση των μετοχών, ο Μασκ ενδεχομένως να αποπληρώσει ορισμένες από αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις. 

 

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Έρχεται νέα διπλή επιδότηση ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Υδρογόνο: O 3ος παγκόσμιος μόλις ξεκίνησε

Κικίλιας στους Financial Times: Αναμένουμε 35% περισσότερους Βρετανούς επισκέπτες το 2022