Μήνυση κατά της Media Matters καταθέτει η Χ (πρώην twitter) λόγω της έκθεσής της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί γίγαντες όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο «που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα», όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους» όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η αγωγή κατατέθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, έγραψε ο Μασκ.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Ο (αναπάντεχος) παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων (γράφημα)

Airbnb: Υπό την κρίση του ΣτΕ η νομιμότητα των μισθώσεων

Google: Διέρρευσε το ποσό που πληρώνει στην Apple για να είναι η μηχανή αναζήτησης του iPhone

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ