Διεθνή

Έλον Μασκ: Πώς η Starlink κινδυνεύει από τις γάτες (pics)

  • newsroom


Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το αν οι γάτες προκαλούν πρόβλημα στο σήμα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προξενήσουν βλάβη στον εξοπλισμό της Starlink

Ένα απρόσμενο πρόβλημα αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Starlink του Έλον Μασκ, καθώς τα δορυφορικά πιάτα που έχει εγκαταστήσει στα σπίτια των συνδρομητών της έχουν αποτήσει και μια… δεύτερη ιδιότητα.

Η Starlink χρησιμοποιεί τα δορυφορικά πιάτα για να στέλνει σήματα από τους δορυφόρους, όμως παράλληλα εκπέμπουν και θερμότητα, με αποτέλεσμα να προσελκύει τις γάτες.

Όπως αναφέρει το Business Insider, το τελευταίο διάστημα πολλές περιοχές των ΗΠΑ πλήττονται από έντονη κακοκαιρία, γι’ αυτό και οι γάτες που ψάχνουν ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν, έχουν βρει καταφύγιο στα δορυφορικά πιάτα της Starlink.

«Η Starlink λειτουργούσε μια χαρά, μέχρι που οι γάτες ανακάλυψαν ότι τα πιάτα εκπέμπουν θερμότητα τις κρύες μέρες», έγραψε στο Twitter ένας συνδρομητής της εταιρείας, που βρήκε στο πιάτο που έχει εγκαταστήσει όχι μία, αλλά τέσσερις γάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το αν οι γάτες προκαλούν πρόβλημα στο σήμα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προξενήσουν βλάβη στον εξοπλισμό της Starlink.

Διαβάστε ακόμη

Κουρεμένα ενοίκια: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υπεκμισθώσεις – Έως το τέλος Φεβρουάριου οι πληρωμές

Gastrade: Διοικητικές αλλαγές λόγω εισόδου του ΔΕΣΦΑ στο μετοχικό σχήμα

Κινητή τηλεφωνία: Έτσι γίνεται η απαλλαγή από τα τέλη – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις