Στο στόχαστρο του Έλον Μασκ βρέθηκε ο δημιουργός του Dogecoin, Τζάκσον Πάλμερ, λίγο αφότου ο τελευταίος χαρακτήρισε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου… «απατεώνα». 

Ειδικότερα, ο Πάλμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αυστραλιανό ειδησεογραφικό ιστότοπο Cricke, αποκάλυψε πως πριν από αρκετά χρόνια, είχε στείλει μήνυμα στον Μασκ μέσω Twitter, διότι είχε δημιουργήσει ένα bot που θα βοηθούσε στον εντοπισμό απατών κρυπτογράφησης στο Twitter. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, έγινε αντιληπτό από τον Πάλμερ πως ο Μασκ «δεν καταλάβαινε πολλά πράγματα για την κωδικοποίηση». 

«Πουλάει ένα όραμα με την ελπίδα ότι μπορεί μια μέρα να κάνει αυτό που υποσχέθηκε, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάλμερ σύμφωνα με το BusinessInsider. «Είναι πολύ καλός στο να προσποιείται ότι διαθέτει γνώσεις. Αυτό είναι σαφές με την υπόσχεση της Tesla για την πλήρη αυτόνομη οδήγηση», προσθέτει

Λίγο αργότερα, ο Μασκ έσπευσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πάλμερ στο Twitter. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην αγαπημένη του πλατφόρμα, έγραψε: «Τα 12χρονα παιδιά μου θα έγραφαν καλύτερο κώδικα από αυτό που μου είχε στείλει τότε ο Πάλμερ». 

«Ποτέ δεν είπα ότι ήταν εξαιρετικά περίπλοκο, αλλά αυτό το απλό σενάριο σίγουρα λειτούργησε για να πιάσει και να αναφέρει τους λιγότερο εξελιγμένους λογαριασμούς phishing του 2018», απάντησε στη συνέχεια, ο ιδρυτής του Dogecoin. Ο Πάλμερ, ο οποίος αποχώρησε από τη Dogecoin το 2015 επικαλούμενος «τοξική» κουλτούρα, σημείωσε πως πράγματι, ο συγκεκριμένος κώδικας δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικός σήμερα, καθώς οι τακτικές των απατεώνων έχουν γίνει όλο και πιο περίπλοκες.

Παρόλα αυτά, ο Πάλμερ δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο στόχαστρο του Μασκ. Τους τελευταίους μήνες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει διαφωνήσει στο Twitter με τον επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας καθώς και με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη:

Fosun Tourism: Το 10ο Cook’s Club ανοίγει στην Κέρκυρα (pic)

Μια τρύπα στο… πετρέλαιο: Οι κυρώσεις δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Πούτιν (πίνακες)

Τι συμβαίνει με το Netflix; Οι κοινοί κωδικοί και οι νέες χρεώσεις