Την… ανησυχία του «για την πώληση όπλων στην Ελλάδα» εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο είχε συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου G20 στη Ρώμη.

«Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την πώληση όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος των εργασιών της G20.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι μεταξύ άλλων είχε διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Με τον Aμερικανό πρόεδρο μιλήσαμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που διαθέτουμε και ίσως για την αγορά νέων. Διαπίστωσα μια θετική προσέγγιση», τόνισε ο Ερντογάν. Δεν έγινε, όμως -όπως πρόσθεσε- καμία αναφορά στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά την συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη Λιβύη και στη διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη διμερή του συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Μετά τις σημερινές συζητήσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών μας».

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Μέσα στον Νοέμβριο όλα έτοιμα για τα φθηνά δάνεια

Μπλοκαρισμένες λόγω οφειλών 6 στις 10 συντάξεις επαγγελματιών

G20: Καλές προθέσεις, ελάχιστες δεσμεύσεις στη Διακήρυξη για το κλίμα