Τη βεβαιότητα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι η Τουρκία θα γίνει μία από τις δέκα πιο ισχυρές οικονομίες στον πλανήτη, εξέφρασε σήμερα σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει γρήγορα και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τους πολίτες να καταρρεύσουν οικονομικά από τις υψηλές τιμές στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει βέβαιος ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει χάρη στο σχέδιο που αποκάλυψε πρόσφατα με στόχο να προστατεύσει και να σταθεροποιήσει την τουρκική λίρα.

«Τώρα θα απομακρύνουμε γρήγορα τη φούσκα από τον πληθωρισμό και θα σώσουμε τη χώρα από μια κατάσταση που δεν της αξίζει», είπε ο Ερντογάν σε επαρχιακούς αξιωματούχους του κόμματός του.

Οι νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν μία μέρα αφότου ο πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών, ως αποτέλεσμα των διακυμάνσεων της λίρας και των τιμών σε τρόφιμα και μεταφορές.

Μάλιστα, στην ομιλία του μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι λυπάται για τα στοιχεία του πληθωρισμού και ότι αφού τον έχει ρίξει ξανά στο παρελθόν, θα το κάνει και τώρα.

Ακόμη, λίγο πριν τις δηλώσεις Ερντογάν η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγείς στην Τουρκία θα πρέπει να μετατρέπουν το 25% του εισοδήματός τους σε τουρκική λίρα, εφόσον αυτό προέρχεται από πληρωμές που έγιναν σε δολάρια ΗΠΑ, ευρώ ή βρετανική λίρα.

Διαβάστε ακόμη

Το διπλό στοίχημα του 2022 για το δημόσιο χρέος

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή κρουαζιέρας ακόμα και για εμβολιασμένους λόγω Όμικρον

Θεόδωρος Βενιάμης: Το μέγαλο campus της Ελληνικής Ναυτιλίας