Διεθνή

Φάουτσι: Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος δέχεται καθημερινά πάνω από 2.000 e-mail – Και απαντά σε όλα

  • newsroom


Πώς είναι να είσαι ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος του πλανήτη και να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή… εν καιρώ πανδημίας;  

Όποιος νομίζει πως η ζωή ενός γιατρού είναι εύκολη και ξεκούραστη, τότε σίγουρα κάνει λάθος – πόσο μάλλον όταν αυτός ο γιατρός είναι ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος του πλανήτη, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή … εν καιρώ πανδημίας. 

Έπειτα από την εμφάνιση του κορωνοϊού, το κινητό του τηλέφωνο, όπως είναι άλλωστε απόλυτα λογικό, δεν έχει σταματήσει να χτυπά ούτε λεπτό. Εδώ και ένα χρόνο τώρα, λαμβάνει 2.000 – και πλέον – email σε καθημερινή βάση,  συνήθως από συναδέλφους γιατρούς που του ζητούν συμβουλές αλλά όχι μόνο. Άγνωστοι πολίτες αλλά και ασθενείς του στέλνουν εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα καθημερινά και του ζητούν βοήθεια.

Το πιο αξιοσημείωτο, όμως στην όλη υπόθεση και αυτό που μας κάνει πράγματι μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν αφήνει ούτε ένα από αυτά τα email αναπάντητο. Μπορεί οι υποχρεώσεις του να είναι ανειλημμένες και το εβδομαδιαίο του πρόγραμμά να μην του αφήνει περιθώρια ξεκούρασης, παρόλα αυτά κάθε μέρα γύρω στις 2 το βράδυ, θα βρει λίγο χρόνο για να απαντήσει σε όλους. Αυτό είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι της δουλειά του όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σύμφωνα με το CNBC.

«Πολλοί μου λένε: Mα γιατί απλώς δεν τα σβήνεις, δεν χρειάζεται να απαντάς κάθε μέρα σε όλους. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Απλώς δεν μπορώ» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δρ. Φάουτσι, 80 ετών. «Ποτέ δεν έχασα το αίσθημα ευθύνης όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μου το κάνουν γιατί έχουν λόγο, ζητούν τη βοήθειά μου. Λοιπόν, είμαι εδώ για να τους απαντήσω και αυτό κάνω αυτό, αν και χρειάζεται πολύς χρόνος» αναφέρει.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά

O Μπιλ Γκέιτς καλλιεργεί … πατάτες για τα McDonald’s – Δείτε τις αχανείς εκτάσεις του που φαίνονται από το Διάστημα (Pics)

Το τένις, οι Σάκκαρη – Μητσοτάκης και η τσάμπα αντιπολίτευση

Απόρρητο Απόρρητο