Διεθνή

Φάουτσι: Ποιοι μπορεί να χρειαστούν τρίτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό

  • newsroom


Σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι, οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε μπορεί να χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις

Για τους ασθενείς που ενδέχεται να χρειαστούν ενισχυτική δόση από κάποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

«Οι ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις ή που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, είναι οι άνθρωποι που αν υπάρξει ενισχυτική τρίτη δόση -κάτι που θα μπορούσε να συμβεί- θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων από τις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, που μεταβάλλεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι. «Πρέπει συνεχώς να κοιτάμε τα δεδομένα».

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Ενισχύσεις έως 1,5 εκατ. ευρώ σε βιομηχανία – τουρισμό

Νorwegian Cruise Line: Με δύο κρουαζιερόπλοια από Πειραιά και Κατάκολο κάνει home port (pics)