Στη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, προχώρησε ο Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Fed.

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων, προχώρησε σήμερα σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 4,50%-4,75%.

Πρόκειται για την όγδοη αύξηση που πραγματοποιεί η Fed από τον Μάρτιο του 2022.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η Κεντρική Τράπεζα είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ στις τέσσερις προγενέστερες συνεδριάσεις είχε πραγματοποιήσει αυξήσεις 75 μονάδων βάσης.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αναμένει ότι ο ρυθμός των αυξήσεων θα είναι ο κατάλληλος από εδώ και πέρα προκειμένου να επιτευχθεί ένα αρκετά περιοριστικό επίπεδο που θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου.

Όπως αναφέρει η FOMC στην ανακοίνωσή της, ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σε έναν βαθμό αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες να δείχνουν μέτρια αύξηση των δαπανών και της παραγωγής, την αγορά εργασίας να παραμένει ισχυρή και το ποσοστό της ανεργίας να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι, τα TikTok του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η προσφορά του ΠΑΟ και το ντέρμπι στον Κυπριώτη 

«Πυρετός» εργασιών στο πρώην Hilton Αθηνών – Τι έρχεται στο εμβληματικό ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας

Νήσος Αϊλα: Ο παράδεισος των καπνιστών ουϊσκι είναι το κρυμμένο διαμάντι των Εβρίδων