Το 2022 -κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει- ήρθε με μια νέα λέξη να προστίθεται στο λεξιλόγιο μας. Αυτή είναι η… «Flurona».

Η είδηση που ήρθε από το Ισραήλ λίγη ώρα πριν την αλλαγή του έτους, έφερε «έκρηξη» στο Twitter, ενώ αμέσως έγινε πρώτο trend στα hashtag.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι στο Ισραήλ καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα Florona. Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά Μέσα, η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό της Flu (γρίπη) και corona (κορωνοϊός).

Mία γυναίκα έγκυος είναι το πρώτο κρούσμα της Florona στο Ισραήλ.

Τη μοναδική γνωστή μέχρι στιγμής περίπτωση ασθενή που έχει νοσήσει ταυτόχρονα με γρίπη και κορoνοϊό, αποκάλυψε εφημερίδα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Υediot Ahronot, μια γυναίκα που τις προηγούμενες ημέρες μπήκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης Πέταχ Τίκβα για να γεννήσει, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δυο ιούς.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Flurona», χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη.

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Διαβάστε ακόμη:

Omicron: Στο έλεος της πανδημίας η Ευρώπη – Ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια τα κρούσματα

Φθηνότεροι οι λογαριασμοί στην κινητή τηλεφωνία: Ποιοι θα δουν αυτόματα μειώσεις – Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση

Αυξήσεις στο ρεύμα: Έρχονται νέα μέτρα για στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις