Διεθνή

Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι της Κίνας

  • newsroom


O συνολικός πλούτος των 400 ανθρώπων στη λίστα πλούσιων του Forbes αυξήθηκε φέτος στα 1,29 τρισεκατομμύρια δολάρια - από 1,06 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2018

Ο Jack Ma, ο ιδρυτής της Alibaba Group, φιγούραρε στην κορυφή της λίστας του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2019.

Ο Μa, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα τον Σεπτέμβριο, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, από 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

“Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας μπορεί να επιβραδύνεται, αλλά οι επιχειρηματίες της χώρας εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και μεγαλύτερων περιουσιών”, δήλωσε ο Russell Flannery, αρχισυντάκτης του Forbes China. “Η πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές βοήθησε ιδιαίτερα.”

Η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πονοκεφάλους, καθώς ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος με τις Η.Π.Α. συνεχίζει να επηρεάζει το κλίμα και τις προοπτικές των επενδυτών. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας επίσης δεν βοηθά.

Ωστόσο, ο συνολικός πλούτος των 400 ανθρώπων στη λίστα πλούσιων του Forbes αυξήθηκε φέτος στα 1,29 τρισεκατομμύρια δολάρια – από 1,06 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2018 – σύμφωνα με το περιοδικό. Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 20% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Υπήρξαν 60 νεοεισερχόμενοι φέτος – μόνο εκείνοι με ελάχιστη καθαρή αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το καθένα θα μπορούσαν να κάνουν τον κατάλογο.

Ο αριθμός 2 της φετινής λίστας ήταν ο Pony Ma Huateng της Tencent Holdings. Ο Κινέζος μεγιστάνας, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του τεχνολογικού ομίλου, είδε την περιουσία του να φτάνει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας είναι ο Hui Ka Yan, πρόεδρος της Evergrande Group – ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στην Κίνα. Η περιουσία του Hui φτάνει στα 27,7 δισ. δολάρια.

Δείτε τους 10 πλουσιότερους Κινέζους στη λίστα του Forbes