Διεθνή

Γιατί εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου παραμένουν «κολλημένες» στις αποθήκες

  • newsroom


Συγκεκριμένα, το Ιλινόις, η Ουάσιγκτον, η Καλιφόρνια, η Τζόρτζια, η Χαβάη και η Νεβάδα έχουν λάβει πολύ λιγότερες δόσεις από τις αρχικά εκτιμώμενες

Σύγχυση επικρατεί στο κέντρο διανομής των εμβολίων στις ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού της PfIzer  ότι εκατομμύρια εμβόλιά της παραμένουν στις αποθήκη, καθώς δεν έχει λάβει οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά το σημείο παράδοσής τους.

Σύμφωνα με το Business Insider, υγειονομικοί διοικητές και αξιωματούχοι  σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες, έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για τη λήψη λιγότερων δόσεων από ό, τι αναμενόταν αρχικά. Συγκεκριμένα, το Ιλινόις, η Ουάσιγκτον, η Καλιφόρνια, η Τζόρτζια, η Χαβάη και η Νεβάδα έχουν λάβει πολύ λιγότερες δόσεις από τις αρχικά εκτιμώμενες.

Σε μια λιτή ανακοίνωση οι αρμόδιες αρχές απάντησαν ότι, «αυτή την εβδομάδα αποστείλαμε με επιτυχία και τις 2,9 εκατ. δόσεις που μας ζητήθηκε να στείλουμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις τοποθεσίες που καθορίστηκαν από αυτούς» και συμπληρώνει ότι «έχουμε εκατ. ακόμη δόσεις στις αποθήκες μας, αλλά τώρα, δεν έχουμε λάβει οδηγίες αποστολής».

Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης του Τραμπ δήλωσαν μόνο ότι οι δόσεις παρασκευάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής της Pfizer στο Μίσιγκαν.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ελλάδα σε 5 νοσοκομεία

Στην «επανάσταση» του 5G και η WIND – Ξεκινά τη λειτουργία του στην Ελλάδα

Στη Βουλή η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τους δήμους