search icon

Διεθνή

Γιατί οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα οικονομικά αποτελέσματα του Airbnb

Πάντως, η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά με αυξημένα έσοδα και κέρδη

Αρνητικά αντέδρασε η αγορά στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Airbnb, καθώς οι επιδόσεις της πλατφόρμας για το πρώτο τρίμηνο κινήθηκαν μεν πάνω από τις προβλέψεις, όμως εξέδωσε αδύναμο guidance για το δεύτερο τρίμηνο.

Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να σημειώσει άμεσα πτώση της τάξεως του 10% στο after-hours trading της αμερικανικής αγοράς.

Ο κολοσσός στο χώρο της φιλοξενίας ανακοίνωσε σημαντική βελτίωση στα κέρδη ανά μετοχή, στα 18 σεντς, αντί των 9 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με την Refinitv.

Τα δε, συνολικά του έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,82 δισ. δολάρια και πάλι υψηλότερα από τα 1,79 δισ. δολάρια που προεβλεπαν οι αναλυτές με την αύξηση τους σε ετήσια βάση να φτάνει το 20%.

Κοινώς η αρχή για τη νέα χρονιά ήταν δυναμική. Όμως, το δύσκολο σημείο εντοπίστηκε στις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, με την ανακοίνωση της εταιρείας να κάνει λόγο για δυσκολίες συγκριτικά με το πολύ καλό πρώτο τρίμηνο, αλλά και την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Έτσι, το guidance για το β’ τρίμηνο προβλέπει έσοδα μεταξύ 2,35 και 2,45 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους δήλωσε πως θα παραμείνει επικεντρωμένη στις στρατηγικές της προτεραιότητες που είναι να συνεχίσει να προσελκύει νέες κατοικίες στη λίστα της, να προσφέρει διαμονή σε καλές τιμές στους πελάτες της πλατφόρμας και να διευρύνει την παρουσία της σε νέες διεθνείς αγορές. Τόνισε επίσης πως η ταξιδιωτική τάση δείχνει πως ο κόσμος επιστρέφει και πάλι σε ταξίδια σε πόλεις και επιλέγει να παραμείνει για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Το επικίνδυνο σημείο στις διαπραγματεύσεις για το «ταβάνι» του αμερικανικού χρέους

Η Ιταλία εξετάζει την αποχώρησή της από την κινεζική πρωτοβουλία «μία ζώνη ένας δρόμος»

Ανατροπή με το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version