Όλο και περισσότεροι είναι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ που στρέφονται στη Walmart για είδη παντοπωλείου και πρώτης ανάγκης, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες (17.08.2023) η αμερικανική εταιρεία για το β’ τρίμηνο 2023.

Σύμφωνα με αυτά, τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν άλμα 33% στα 7,89 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 161,63 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων για 160,27 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών και φυσικών καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 7,4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 5,25%, με τα φρούτα και τα λαχανικά να παρουσιάζουν την υψηλότερη ζήτηση.

Όπως αναφέρει το CNN, o αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου αναθεώρησε επί τα βελτίω τo outlook για ολόκληρο το έτος, γεγονός που δείχνει ότι αναμένει πως η ισχυρή πορεία της θα συνεχιστεί.

Την ίδια στιγμή, οι Target και Home Depot παρουσίασαν απώλειες, με τις πωλήσεις τους να υποχωρούν κατά 5,4% και 2% αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε η Walmart, οι πωλήσεις της σε φρούτα και λαχανικά ξεπέρασαν τα μονοψήφια νούμερα του προηγούμενου τριμήνου. Παράλληλα, αύξησε το μερίδιο που κατέχει στην αγορά, καθώς φαίνεται ότι πλέον προσελκύει πελάτες με υψηλότερο εισόδημα, οι οποίοι θέλουν να δαπανούν λιγότερα χρήματα για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Σύμφωνα με το CNN, η Walmart πουλάει περισσότερα είδη παντοπωλείου από τους ανταγωνιστές της, γεγονός που έκανε τις πωλήσεις της πιο ανθεκτικές. Περίπου οι μισές πωλήσεις της Walmart προέρχονται από είδη παντοπωλείου, ενώ σε ό,τι αφορά την Target, μόνο το περίπου 25% των πωλήσεων προέρχεται από τα τρόφιμα.

Η Walmart ανακοίνωσε ακόμη ότι τα προϊόντα όπως ρούχα, οικιακά είδη και αθλητικός εξοπλισμός κατέγραψαν πτώση το προηγούμενο τρίμηνο, αν και μικρότερη από τις εκτιμήσεις. «Τα τρόφιμα αποτελούν δύναμη, αλλά ενθαρρύνουν επίσης τα αποτελέσματά μας στα γενικά εμπορεύματα, σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαμε στην αρχή του τριμήνου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλον.

Διαβάστε ακόμη

Πώς οι κριτικές πελατών «ξυπνούν»… φορο-ελέγχους

Ιστορικό υψηλό για τα ελληνικά Αirbnb τον Ιούλιο: +35% έναντι του 2019 (γραφήματα)

Ενέργεια: Τιμές «υψηλής τάσης» σε ρεύμα και φυσικό αέριο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ