Η Google δεν θα απαιτήσει την επιστροφή στα γραφεία της στις 10 Ιανουαρίου, όπως αναμενόταν τελικά, σύμφωνα με ένα email που εστάλη στους υπαλλήλους την Πέμπτη. Η οδηγία δόθηκε στους υπαλλήλους της σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνεχίζουν να δημιουργούν αβεβαιότητα.

Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας της εταιρείας, Chris Rackow, ενημέρωσε μέσω email τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης ότι θα περιμένουν μέχρι το νέο έτος για να εκτιμηθεί πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον».

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αρκετές αναβολές και καθώς οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της εταιρείας αναμενόταν να επιστρέψουν στα φυσικά τους γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά και λόγω ενός μικρού αλλά αυξανόμενου αριθμού εργαζομένων της εταιρείας που εναντιώνονται στην πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δηλώνουν έντονα την ανησυχία τους ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον, θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο μεταδοτική από προηγούμενα στελέχη.

Το email του Rackow ανέφερε ότι η Google θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες τοποθεσίες να αποφασίσουν τα χρονοδιαγράμματα για την επιστροφή του αντίστοιχου τοπικού εργατικού δυναμικού τους στο γραφείο. Οι «Ομάδες τοπικής αντίδρασης συμβάντων» της Google θα βοηθήσουν επίσης στον προσδιορισμό του «επίπεδου κινδύνου» κάθε γραφείου, ανέφερε.

Ο Rackow είπε ότι ενώ οι εργαζόμενοι δεν θα απαιτείται πλέον να επιστρέψουν στις 10 Ιανουαρίου, η εταιρεία εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να συνεχίσουν να έρχονται «όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν και να επανασυνδεθούν με τους συναδέλφους τους σε προσωπικό επίπεδο . «Η εταιρεία θα δώσει σε όλους τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης που τη χρειάζονται, μια περίοδο 30 ημερών για τη μετάβαση στο υβριδικό πρόγραμμα, ανέφερε το mail.

Σχεδίαζε να αγοράσει γραφεία 2,1 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη πριν λίγο καιρό

Χαρακτηριζόταν ως πιο ακριβή αγορά κτιρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την επέλαση της πανδημίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wall Street Journal.

Η Google ήδη ενοικιάζει το κτίριο, το οποίο σύμφωνα με ανάρτηση της οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας, Ruth Porat, θα λειτουργεί ως «η άγκυρα», δηλαδή το επίκεντρο, του νέου συγκροτήματος γραφείων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επένδυση είναι επιπρόσθετη των σχεδίων που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από λίγους μήνες για διοχέτευση 250 εκατ. δολαρίων στην Νέα Υόρκη, ώττε να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή από 12.000 σε 14.000 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Google, όπως βέβαια και ολόκληρος ο κλάδος της τεχνολογίας πήραν τεράστια ώθηση με αποτέλεσμα την εισροή υψηλότατων εσόδων, τα οποία και μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία και σε άλλες πρωτοβουλίες. Οι καταναλωτές στηρίχθηκαν ακόμη περισσότερο στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των lockdowns συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, της δουλειάς και της ψυχαγωγίας.

Εξέταζε μείωση μισθών για τηλεργαζόμενους

Ο τεχνολογικός κολοσσός αξιοποιεί από τον Ιούνιο – σε πειραματικό στάδιο ακόμη – ένα εργαλείο, με το οποίο οι εργαζόμενοι βλέπουν τις επιπτώσεις της τηλεργασίας ή της αλλαγής γραφείων. «Το νέο μας εργαλείο εργασιακής τοποθεσίας αναπτύχθηκε, ώστε να βοηθήσει τους υπαλλήλους να επιλέξουν συνειδητά σε ποια πόλη ή πολιτεία θα δουλέψουν και να ξέρουν κάθε αλλαγή που θα υπάρξει στον μισθό τους, εάν επιλέξουν να μεταφερθούν ή να δουλέψουν από απόσταση», είχε εξηγήσει πριν κάποιους μήνες, εκπρόσωπος της Google. Από την μεταβολή αυτή, θα επηρεαστούν περισσότερο αυτοί που έχουν μετακομίσει μακριά από τα αστικά κέντρα.

«Τα μισθολογικά πακέτα εφαρμόζονταν ανέκαθεν ανάλογα με την τοποθεσία, και βρισκόμαστε πάντοτε στην κορυφή της εκάστοτε αγοράς όσον αφορά τις αποδοχές, ανάλογα με την τοποθεσία εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, που υπογράμμισε ότι οι αποδοχές θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη και από πολιτεία σε πολιτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πάγια τακτική, η οποία εφαρμόστηκε σε πολλές εταιρείες της Σίλικον Βάλει, ιδίως μετά την επέλαση του κορωνοϊού και την ευρεία υιοθέτηση της τηλεργασίας. Ενδεικτικά, το Facebook και το Twitter μείωσαν τις αποδοχές όσων εργάζονται από το σπίτι και διαμένουν σε φθηνότερες τοποθεσίες. Αντιθέτως, μικρότερες εταιρείες όπως το Reddit και το Zillow προσφέρουν τους ίδιους μισθούς σε όλους τους υπαλλήλους της ίδιας ιεραρχικής κλίμακας ανεξαρτήτως της τοποθεσίας, καθώς όπως υποστηρίζουν, κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να στελεχώσουν άτομα με διαφορετικές απαιτήσεις και χαρακτηριστκά, τα οποία δεν θα μπορούσαν να απασχολούν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Στο κλαμπ των σημαντικών τεχνολογικά αγορών η Ελλάδα με τη νέα επένδυση 

Beat: Πώς αντιμετωπίζει την «γκρίνια» των χρηστών που δεν βρίσκουν ταξί και τι σχεδιάζει για το 2022 (pics)

Τέσσερις εργολάβοι σε θέση μάχης για 350 εκατ., το τηλεοπτικό μπλόκο των Κουτσολιούτσων και ο εφοπλιστής που απογειώνει την Αντίπαρο