Διεθνή

Google, Facebook, Microsoft, Twitter, Tik Tok: Πώς πολεμούν την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

  • newsroom
social-blur-768x557.jpg


Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Tik Tok και Mozilla υπέβαλαν εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα που έχουν λάβει ενάντια στην παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε εκθέσεις των Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Tik Tok και Mozilla για τα μέτρα που μπορεί να λάβει κανείς σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Οι εκθέσεις περιέχουν πληροφορίες για την εξέλιξη των μέτρων που ελήφθησαν τον Ιανουάριο, ενώ και οι έξι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν προχωρήσει στην υπογραφή κώδικα δεοντολογίας για την παραπληροφόρηση.

Σε κάθε αναζήτηση για τα εμβόλια, η Google παρέχει σε 23 χώρες της ΕΕ πληροφορίες και κατάλογο με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στην περιοχή κάθε χρήστη, ενώ η Microsoft συνδιοργανώνει την εκστρατεία #VaxFacts, με την οποία παρέχει δωρεάν του προγράμματος περιήγησης για την προστασία από την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια.

Η Mozilla από την πλευρά της ανέφερε ότι το έγκυρο περιεχόμενο στην εφαρμογή Pocket (πρώην Read It Later) έχει ξεπεράσει τις 5,8 δισ. προβολές σε ολόκληρη την ΕΕ, ενώ η Tik Tok έχει προσθέσει ετικέτα για το εμβόλιο σε περισσότερα από 5.000 βίντεο στην ΕΕ.

Το πρόγραμμα της Κομισιόν για την ετήσια υποβολή εκθέσεων παρατάθηκε πρόσφατα και θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο. Βάσει της κοινής ανακοίνωσης που έγινε στις 10 Ιουνίου 2020 θα πρέπει να εξασφαλιστεί λογοδοσία προς το κοινό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η συγκεκριμένη διαδικασία θα μποροούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη

Crystal Almond – Wind: «Bonus» 288+100 εκατ. από το IPO της Vantage Towers

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Copenhagen Infrastructure Partners: Στα σκαριά το μεγαλύτερο εργοστάσιο Power-to-X στην Ευρώπη