Σε deal δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Warner για τα δικαιώματα των τραγουδιών του David Bowie, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές του Variety, η Warner Chappell Music αγόρασε τον τεράστιο και απαράμιλλο κατάλογο με τα τραγούδια του θρυλικού καλλιτέχνη έναντι τουλάχιστον 250 εκατ. δολαρίων.

«Αυτά τα τραγούδια είναι όχι μόνο εκπληκτικά, αλλά αποτελούν ορόσημα, που άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης μουσικής για πάντα», είπε ο CEO της Warner Chappell Music, Guy Moot.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Warner πλέον κατέχει τα δικαιώματα των τραγουδιών του david Bowie, αλλά και και σχεδόν όλες τις ηχογραφήσεις του.

Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την απόκτηση των ηχογραφήσεων του David Bowie από το 2000 έως το 2016, ενώ ήδη κατείχε εκείνες από το 1968 μέχρι το 1999.

Η Warner Chappell Music έχει ήδη προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες για τα τραγούδια των Bruce Springsteen, Bob Dylan, Neil Young και κάποιων μελών των Fleetwood Mac.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Τι φέρνει η νέα χρονιά – Τράπεζες, ψηφιακή επανάσταση και πράσινη ενέργεια στο προσκήνιο

Άννα Αγγελικούση: Ποδαρικό το 2022 με νεότευκτο πλοίο

Τουρκία: Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις – Το νέο κόλπο για να ενισχύσει τα αποθεματικά