Οι πωλήσεις της γαλλικής σαμπάνιας ανέκαμψαν το προηγούμενο έτος με την αξία τους να υπολογίζεται στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τιμή – ρεκόρ. Η ζήτηση για σαμπάνια εκτινάχθηκε στα ύψη για το έτος 2021 παρά τις επιπτώσεις της Covid-19 σε μπαρ και εστιατόρια.

Συνολικά, μέσα σε μία μόλις χρονιά πωλήθηκαν περίπου 322 εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας, αύξηση 32% συγκριτικά με το 2020 όταν οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 20% έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με δηλώσεις της εμπορικής ένωσης Comité Champagne.

Πιο αναλυτικά, η γαλλική αγορά εκτοξεύτηκε στο +25%, με πωλήσεις 142 εκατομμυρίων φιαλών επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτό, σε προπανδημικά επίπεδα. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 180 εκατομμύρια φιάλες, αριθμός – ρεκόρ, λόγω της έντονης ζήτησης ιδίως από τις αγγλόφωνες χώρες σύμφωνα με πληροφορίες από τον guardian. Η Veuve Monsigny του Γάλλου παραγωγού Philizot &  Fils, μάλιστα, σαμπάνια η οποία πωλείται για μόλις 14 λίρες στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi έγινε best-seller στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την Moët & Chandon.

Η αύξηση της ζήτησης αιφνιδίασε ορισμένους οίκους, με τα αποθέματα να εξαντλούνται προσωρινά για διάσημους παραγωγούς όπως Dom Perignon και Moët & Chandon. Η Ruinart παρουσίασε ελλείψεις στην Ισπανία.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΜΗΕ: Οι καλόγριες των Καλαβρύτων κέρδισαν τη μάχη με τον διαχειριστή και μετακινούν 7 πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας

Μαργαρίτα Λουί Ντρέιφους: Πώς η «χρυσή» κληρονόμος έφθασε στο χείλος της καταστροφής και τελικά την απέφυγε (pics)

Γονική άδεια λόγω κορωνοϊού: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται 5 μέρες άδεια – Tι άλλαξε