Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 10 ετών περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο κάνοντας ποδήλατο και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ωστόσο, όπως, οι Ρέι Ντάλιο, Μπιλ Γκέιτς και Τζακ Ντόρσεϊ, όταν ήταν παιδιά δεν ήταν σαν όλα τα υπόλοιπα. Είναι γεγονός πως οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες ξεκίνησαν την καριέρα τους πριν συμπληρώσουν το 15o έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το CNBC, ο Ντάλιο Dalio υποστηρίζει πως η καριέρα του ξεκίνησε όταν τυχαία άκουσε μια συζήτηση για το χρηματιστήριο. Τότε, ήταν μόλις 12 ετών. Αποφάσισε να επενδύσει το χαρτζιλίκι του στο χρηματιστήριο χωρίς να ξέρει ωστόσο, τι πραγματικά σημαίνει αυτό. «Ο εγκέφαλος απορροφά τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο όταν είσαι νεότερος», δηλώνει. «Σκέφτεσαι διαφορετικά πριν την εφηβεία από ό,τι μετά την εφηβεία. Μαθαίνεις με διαφορετικό τρόπο», προσθέτει.

Πρόσφατα, ο Ντάλιο αποκάλυψε μάλιστα, πως όταν αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά, με το χρηματιστήριο επέλεξε να επενδύσει στη Northeast Airlines – η οποία συγχωνεύθηκε στη Delta Air Lines το 1972 – επειδή ήταν «η μόνη εταιρεία που πουλούσε μετοχές για λιγότερο από 5 δολάρια». Λίγο αργότερα, τριπλασίασε τυχαία αυτή την επένδυση. Μέχρι να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο είχε καταφέρει, να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας χιλιάδων δολαρίων. «Ήταν τόσο χαζό και συγχρόνως, τόσο τυχερό», δηλώνει ο Ντάλιο.

Είναι ευρέως γνωστό, πως Μπιλ Γκέιτς άρχισε να γράφει προγράμματα υπολογιστή σε ηλικία 13 ετών. «Η εξερεύνηση του εαυτού [σε αυτή την ηλικία] είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Αν τα παιδιά κάνουν λάθος απλώς, ξανα πρόσπαθούν», δηλώνει ο διάσημος επιχειρηματίας. Ο Τζακ Ντόρσεϊ ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό πριν την εφηβεία. Μέχρι το 2006 είχε καταφέρει να δημιουργήσει το Twitter. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια στην κωδικοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τονίζοντας τη σημασία της οικοδόμησης δεξιοτήτων σε νεαρή ηλικία.

Διαβάστε ακόμη:

Lambi Resort: Ανατροπή με ακύρωση του «ιερού σφυριού» για το 4άστερο ξενοδοχείο (pic)

Έλον Μασκ: Σε ποια χώρα σκέφτεται να επενδύσει – Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρός της για τα σχέδια του Mr. Tesla

Chatzilia Food Innovation: Η ελληνική επιχείρηση που γνώρισε στους Αμερικανούς το «παγωτό του αστροναύτη» (pic)