Σχεδόν εξίσου αξιοσημείωτη με την άφιξή του στην Αθήνα, τη διανυκτέρευσή του στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», την επίσκεψη στην Ακρόπολη των Αθηνών κ.λπ., είναι η «φυγάδευση» του Μπιλ Γκέιτς προς έναν άκρως απόρρητο προορισμό εντός Ελλάδος.

Παρά τις διαδόσεις, οι οποίες αναπαράχθηκαν στα εγχώρια ΜΜΕ περί μετάβασής του στη Μύκονο με ελικόπτερο, ο ίδιος αυτοπροσώπως δεν εθεάθη στο νησί.

Εάν όντως έφτασε ποτέ εκεί, όσοι διοργάνωσαν τη μετακίνηση και την παραμονή του σε ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα μέρη του πλανήτη, αξίζουν επαίνους για το πώς κατάφεραν να εξαφανίσουν από την κοινή θέα μια προσωπικότητα τόσο αναγνωρίσιμη όσο ο Μπιλ Γκέιτς.

Ένα διαφορετικό σενάριο για τον αληθινό σκοπό του ταξιδιού του στην Ελλάδα αποδίδει στον Γκέιτς την πρόθεση να αγοράσει το δικό του κομμάτι ελληνικής γης και δη τους Πεταλιούς, ένα σύμπλεγμα ακατοίκητων νησίδων στη Νότια Εύβοια, κοντά στην Κάρυστο.

Μάλιστα, λέγεται ότι έχει προσδιοριστεί κιόλας το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Γκέιτς θα γίνει ο επόμενος ιδιοκτήτης των Πεταλιών εκταμιεύοντας 26 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema