Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Είκοσι νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής την Ινδονησία προκαλώντας πανικό και καταρρεύσεις κτηρίων σε μια περιοχή στην οποία κατά καιρούς σημειώνονται τέτοιοι σεισμοί καθώς βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς».

Πρόκειται για την περιοχή έκτασης 40.000 χιλιομέτρων σε σχήμα πετάλου γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην οποία βρίσκεται περίπου το 75% των ηφαιστείων της Γης και προκαλείται το 90% των σεισμών λόγω της μετατόπισης των τεκτονικών πλακών.

Στην ίδια περιοχή ακουμπάνε η Κολομβία και η Βενεζουέλα στις οποίες τους τελευταίους δύο μήνες σημειώθηκαν παρόμοιας έντασης σεισμοί που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.

SELO / AFP

Τους πλάκωσαν συντρίμμια

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Ανατολικής Νούσα ⁠Τενγκάρα, οι πέντε άνθρωποι πέθαναν όταν έπεσαν πάνω τους ερείπια την ώρα που κοιμόντουσαν καθώς ο σεισμός χτύπησε στις 5:58 το πρωί (ώρα Ινδονησίας).

Μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη μερικές ώρες αργότερα, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους από 19 έως 30 εκατοστά.

Handout / INDONESIA’S NATIONAL SEARCH AND RESCUE AGENCY (BASARNAS) / AFP

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης με μικρό εστιακό βάθος εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της νήσου Φλόρες, βρισκόταν 68 χιλιόμετρα από την πόλη Έντε, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr