Η Deutsche Bank και η Signature Bank αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τα όσα συνέβησαν από τους υποστηρικτές του μέσα και έξω από το Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η Deutsche Bank είναι ο πιο σημαντικός δανειστής του Τραμπ και σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως στο μέλλον δεν σκοπεύει να συνεργαστεί ξανά με καμία από τις εταιρείες του απερχόμενου προέδρου. Περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα πλαίσια διαφόρων δανείων του Οργανισμού Τραμπ – επί του παρόντος επιβλέπονται από τους δύο γιους του.

«Με την πάροδο των ετών, η τράπεζα έχει γίνει ο μεγαλύτερος δανειστής του ομίλου Τραμπ, είναι η εταιρεία ομπρέλα για τα ξενοδοχεία του, τα θέρετρα, τα γήπεδα γκολφ και τις άλλες επιχειρήσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομ Πόρτερ στο Business Insider.

Το Reuters είχε μεταδώσει πριν λίγους μήνες ότι η Deutsche Bank αναζητούσε τρόπους για να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Τραμπ, μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αποφεύγοντας έτσι την οποιαδήποτε αρνητική δημοσιότητα απορρέει από αυτή τη συνεργασία.

Η Κρίστιανα Ράιλι, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της τράπεζας στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μέσω ανάρτησης στο LinkedIn.

Αλλά και η Signature Bank σταμάτησε επίσης να συνεργάζεται με τον απερχόμενο πρόεδρος ζητώντας μάλιστα και την παραίτησή του. «Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή θα ήταν η παραίτηση του προέδρου. Είναι προς το συμφέρον του έθνους μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της τράπεζας.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ποτέ εμπλακεί σε πολιτικά ζητήματα σχολιάζοντας το τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή. Ελπίζουμε να μην ξανά συμβεί». Η εν λόγω τράπεζα προχώρησε στο κλείσιμο δύο προσωπικών λογαριασμών του Τραμπ συνολικού ύψους περίπου 5,3 εκατομμύριων δολαρίων. 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Άγιος Βασίλης δεν ήρθε φέτος για τον Απόστολο Βακάκη – Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Jumbo

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει λάβει πρόσκληση για διερευνητικές

Παπαθανάσης: Πολύ νωρίς για το άνοιγμα της εστίασης – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης