Διεθνή

ΗΠΑ: Εξιτήριο σήμερα για τον Μπιλ Κλίντον

  • newsroom


Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου εισήχθη με μόλυνση που δεν συνδέεται με την COVID-19, αναμένεται να πάρει σήμερα Κυριακή ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον. Θα «παραμείνει στο νοσοκομείο τη νύχτα για να συνεχίσουν να του χορηγούνται ενδοφλέβια αντιβιοτικά προτού λάβει εξιτήριο, το οποίο προβλέπεται να του δοθεί αύριο» (σήμερα Κυριακή), διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του […]

Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου εισήχθη με μόλυνση που δεν συνδέεται με την COVID-19, αναμένεται να πάρει σήμερα Κυριακή ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον.

Θα «παραμείνει στο νοσοκομείο τη νύχτα για να συνεχίσουν να του χορηγούνται ενδοφλέβια αντιβιοτικά προτού λάβει εξιτήριο, το οποίο προβλέπεται να του δοθεί αύριο» (σήμερα Κυριακή), διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού άλλοτε αρχηγού του κράτους, ο Άνχελ Ουρένια, τονίζοντας ότι «όλοι οι δείκτες» της υγείας του «πάνε καλά».

Ο πρόεδρος έχει «καλή διάθεση», «πέρασε χρόνο με την οικογένεια, ήρθε σε επαφή με φίλους, παρακολούθησε αγώνες πανεπιστημιακών ομάδων αμερικανικού ποδοσφαίρου».

Ο κ. Κλίντον, ο ένοικος του Λευκού Οίκου από το 1993 ως το 2001, εισήχθη το βράδυ της Τρίτης εξαιτίας μόλυνσης στο αίμα στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Ερβάιν, νότια του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, που επικαλέστηκε συνεργάτη του, ο κ. Κλίντον υπέστη μόλυνση στο ουροποιητικό που εξελίχθηκε σε σηψαιμία.

Η σηψαιμία, ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, πλήττει 1,7 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και στοιχίζει τη ζωή σε κάπου 270.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας στη χώρα.

Ο Μπιλ Κλίντον χρειάστηκε νοσηλεία αρκετές φορές στο παρελθόν, ιδίως το 2004, όταν είχε υποβληθεί σε τετραπλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη για να ανοίξουν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες, ή το 2010, όταν είχε υποβληθεί σε αγγειοπλαστική.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις Παπανδρέου «ξαναμοιράζουν» την τράπουλα στην κούρσα για την ηγεσία

ΙΕΛΚΑ: Ο φόβος των ανατιμήσεων αλλάζει την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Σόιμπλε: Για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια στα «μετόπισθεν» ως… απλός βουλευτής