Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη της Ελίζαμπεθ Χολμς, της γυναίκας «φαινόμενο» που ίδρυσε τη Theranos. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη startup, ιατρικής τεχνολογίας που σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η Χολμς, θα έφερνε την επανάσταση στις εξετάσεις αίματος.

Η 37χρονη όμως, φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες μεγαλοεπενδυτές αλλά και ασθενείς. Τώρα, είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει έως και τα 20 έτη.

Στην κατάθεσή της, ισχυρίζεται πως ο πρώην σύντροφός της και COO της Theranos, Ράμες «Σάνι» Μπαλουάνι, την κακοποιούσε συναισθηματικά και σεξουαλικά. Από την πλευρά του, ο Μπαλουάνι μέσω του δικηγόρου του, αρνήθηκε τις εν λόγω κατηγορίες.

Στο μεταξύ, προκειμένου η Χολμς να στηρίξει τα λεγόμενά της, παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου, ένα σημείωμα που είχε γράψει η ίδια την περίοδο εκείνη. Στο χειρόγραφο, καταγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμά της, για εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα.

Λίγο πιο κάτω, υπάρχουν μερικές ακόμη, χειρόγραφες σημειώσεις. Περιλαμβάνουν δηλώσεις όπως «Δεν αργώ ποτέ, ούτε λεπτό», «Δεν εκδηλώνω ενθουσιασμό» και πολλά ακόμη – όπου σύμφωνα με την Χολμς, ήταν οδηγίες του Μπαλουάνι, τις οποίες θα έπρεπε εκείνη να ακολουθήσει πιστά. 

«Μου είπε ότι δεν ήξερα τι έκανα στις επιχειρήσεις και πως οι απόψεις μου ήταν λανθασμένες. Δήλωνε έκπληκτος τη μετριότητα μου και ισχυριζόταν πως εάν ακολουθούσα το ένστικτό μου θα αποτύγχανα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χολμς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider. Η Χολμς υποστηρίζει, πως ο Μπαλουάνι ασκούσε έλεγχο πάνω της και εκ των πραγμάτων, εκείνη δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις για τη δική της εταιρεία, κατά την περίοδο για την οποία οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι εργαζόταν για να εξαπατήσει επενδυτές και γιατρούς.

Διαβάστε ακόμη:

Λουκάς Έλληνας: Το 2ο «επεισόδιο» με 22 πλειστηριασμούς για ακίνητα στο Μαρούσι (pics)

Ξεχάστε τα βιογραφικά: Αυτό είναι το προσόν που «κερδίζει» τους εργοδότες

JP Morgan: Η επενδυτική στρατηγική για το 2022 – Ποιες μετοχές θα ευνοηθούν – Tι βλέπει για την Ελλάδα