Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης αναφορικά με την απάτη της Ελίζαμπεθ Χολμς, αποκαλύφθηκε ο ρόλος του δικηγόρου του Χένρι Κίσινγκερ στην υπόθεση Theranos. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Ντάνιελ Μόσλι, όπως ονομάζεται, φέρεται να βοήθησε την πολλά υποσχόμενη εταιρεία της Χολμς να λάβει χρηματοδότηση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων από μερικές από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Αμερικής, μεταξύ αυτών οι Γουόλτον, Ντεβός και Κοξ.

Υπενθυμίζεται πως η Χολμς κατηγορείται πως εξαπάτησε επενδυτές αποσπώντας τους εκατομμύρια δολάρια ενώ συγχρόνως, παραπλανούσε ασθενείς λέγοντας ψέματα τόσο για τις δυνατότητες των μηχανημάτων της εταιρείας της, Theranos, όσο και για την οικονομική ευημερία της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας.

Ο Ντάνιελ Μόσλι για χρόνια υπήρξε δικηγόρος στην Cravath Swaine & Moore LLP. Την Τρίτη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη της Ελίζαμπεθ Χολμς, ισχυρίστηκε πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, του ζήτησε να εξετάσει την εν λόγω startup της Silicon Valley. Στη συνέχεια, εκείνος υπήρξε ο συνδετικός κρίκος που έφερε σε επαφή τη Χολμς το 2014, με τα μέλη τριών βαθύπλουτων οικογενειών της Αμερικής, οι οποίοι ήταν πελάτες του.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η Theranos η οποία έφτασε να αξίζει 9 δισεκατομμύρια δολάρια, κατάφερε να εξαπατήσει το βετεράνο δικηγόρο πείθοντάς τον για την επιτυχία της επαναστατικής της τεχνολογίας. Με τη σειρά του, εκείνος έπεισε την οικογένεια Γουόλτον της γνωστής αυτοκρατορίας, Walmart Inc. να επενδύσουν τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια στη Theranos. Ακόμη, χάρη στον Μόσλι, η οικογένεια Κοξ πόνταρε άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια όπως και η οικογένεια Ντεβός από την πλευρά της, διέθεσε επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της εταιρείας – θαύμα της Silicon Valley.

Ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε επίσης, ότι και ο ίδιος επένδυσε σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια στη Theranos. Σημειώνεται τέλος, πως η κατάθεση του Μόσλι έριξε φως στην οικονομική δομή της Theranos, ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο κατανεμήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας για να οδηγήσουν τελικά, την Αμερικανίδα επιχειρηματία στην κατάκτηση του τίτλου της νεότερης αυτοδημιούργητης γυναίκας δισεκατομμυριούχου για το 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Προσφορά Ellington – TΜΕΔΕ για την Τράπεζα Αττικής

Ξεκινάει το νέο «Εξοικονομώ» – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις (vid)

Η πανδημία τελειώνει για την Fed – Η ιστορική στροφή εν μέσω αβεβαιότητας