search icon

Διεθνή

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας με αιχμές κατά Νετανιάχου

Μετά την πρόταση του ισραηλινού πρωθυπουργού για αντικατάστασή του στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση  του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, λέγοντας ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την πρόταση του ισραηλινού πρωθυπουργού για αντικατάστασή του στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό πως μετά από αυτή τη συμπεριφορά του και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, παραιτούμαι από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και κάνω διάλειμμα από την πολιτική ζωή», έγραψε o Μοσέ Γιααλόν.

Να σημειωθεί ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσφερε το υπουργείο Άμυνας στον υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος έχει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Λίμπερμαν είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, υποστηρίζοντας πρακτικές όπως ο βομβαρδισμός του αιγυπτιακού φράγματος στο Ασουάν, η ανατροπή της κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής, η επιβολή θανατικής ποινής σε όσους καταδικάζονται για τρομοκρατία, αλλά και η μεταφορά όλων των Αράβων πολιτών του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Αν και ο διορισμός του Λίμπερμαν πρέπει να εγκριθεί από όλα τα κόμματα που συνιστούν την ισραηλινή κυβέρνηση, θεωρείται ότι τελικά θα περάσει.

Exit mobile version