Διεθνή

«Κόκκινη κάρτα» στον Τραμπ και από το Youtube

  • newsroom


Μετά το «μπλόκο» από Facebook και Twitter o Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει πλέον στη διάθεσή του κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Τα social media δίνουν… άκυρο στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, μετά το Facebook και το Twitter που αποφάσισαν να αναστείλουν τον λογαριασμό του, ήρθε η σειρά του YouTube, το οποίο αφαίρεσε νέο περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο κανάλι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς παραβίαζε τις πολιτικές του για την υποκίνηση βίας, όπως ανέφερε αργά χθες η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του YouTube, απαγορεύεται πλέον στο κανάλι να «ανεβάζει» νέα βίντεο ή livestreams για τουλάχιστον επτά ημέρες, χρονικό περιθώριο που ενδέχεται να επεκταθεί.

Σε πρόσφατο βίντεο που μεταδόθηκε από το Youtube, όπως αναφέρει το CNN, ο Τραμπ υποκινούσε σε βία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως σε μία εβδομάδα από σήμερα, η εταιρεία θα εξετάσει ξανά την υπόθεση.

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

«Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, το κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες – κάτι που μπορεί να παραταθεί», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. Το YouTube είπε επίσης ότι θα κάνει το επιπλέον βήμα της απενεργοποίησης σχολίων κάτω από βίντεο στο κανάλι του Trump. Προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να ενημερώνουν με νέα βίντεο.

Όπως επισημαίνει το CNN, μέχρι τώρα το YouTube ήταν το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που συνέχιζε να προβάλει τον Τραμπ. Το Facebook ανέστειλε τον λογαρισμό του επ’ αόριστον, ενώ το Twitter τον διέγραψε εντελώς.

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΕΝ: Στα σκαριά νέο Εξοικονομώ για ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά

Εμβολιασμοί: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ραντεβού

20 ερωτήσεις και απαντήσεις για την υποβολή χωριστής φορολογικής δήλωσης

Απόρρητο Απόρρητο