Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Μιχαήλ Χοντορκόφκσι, δήλωσε πρόσφατα, πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα βρεθεί σύντομα, αντιμέτωπος με πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας του, εάν συνεχίσει να στέλνει μεγάλο αριθμό Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ, μέχρι στιγμής, 7.000 έως 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Χοντορκόφκσι αναφορικά με το εάν ο Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει 100.000 έως 200.000 επιπλέον Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία, ο εξόριστος πρώην ολιγάρχης, δήλωσε πως δεν το θεωρεί απίθανο. Παρόλα αυτά μια τέτοια απόφαση αναπόφευκτα, θα είχε τεράστιο πολιτικό αντίκτυπο για τον Πούτιν.

«Το πολιτικό κύρος του Πούτιν θα πληγεί ανεπανόρθωτα»

«Ο Πούτιν μπορεί να επιστρατεύσει ακόμη, και ένα εκατομμύριο Ρώσους στρατιώτες από διάφορες περιοχές της χώρας στον πόλεμο με την Ουκρανία. Τότε όμως, οι μεγάλες ρωσικές πόλεις θα μετατραπούν σε φέρετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χοντορκόφκσι.

«Μέχρι τώρα οι Ρώσοι στρατιώτες προέρχονταν κυρίως από περιοχές όπως ο Καύκασος και για αυτό δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Στις μεγάλες ρωσικές πόλεις όμως, όπου οι πολίτες έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη αναφορικά με την αξία της ανθρώπινης ζωής, αυτό θα ήταν τεράστιο πρόβλημα για τον Πούτιν» προσθέτει.

«Ο Πούτιν πιστεύει ότι ήδη, βρίσκεται σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» εξηγεί ο Χοντορκόφκσι. «Με τις ΗΠΑ και τις μεγάλες δυνάμεις να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Μόσχας, να ανεφοδιάζουν με όπλα το Κίεβο και να εκπαιδεύουν τον στρατό της Ουκρανίας, ο Πούτιν θεωρεί ότι το έθνος του βρίσκεται ουσιαστικά, σε πόλεμο με την Αμερική και την Ευρώπη στο ουκρανικό έδαφος», υπογραμμίζει σύμφωνα με το BusinessInsider.

Υπενθυμίζεται πως ο Χοντορκόφκσι ήταν πρώην μεγιστάνας και επικεφαλής της Yukos Oil Co. Κάποτε μάλιστα, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία. Το 2003, ωστόσο, φυλακίστηκε από την κυβέρνηση του Πούτιν, λίγο αφότου κατηγορήθηκε για οικονομικά εγκλήματα. Στα εννέα χρόνια που ήταν στη φυλακή, υποστήριξε ότι φυλακίστηκε για πολιτικούς λόγους. Τελικά, αποφυλακίστηκε το 2013 και έκτοτε ζει στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Κουμπενάς στο Newmoney: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Σιαμίδης Α.Ε: Η εταιρεία που ντύνει τους στρατούς της Δύσης – Μια ελληνική ιστορία επιτυχίας

Αυτό είναι το…«άτυχο» Lucky του Καλογρίτσα – Περιμένει αγοραστή στη μαρίνα Ζέας (pics)