Διεθνή

Κρυπτονομίσματα: Εταιρεία μοίρασε από λάθος 90 εκατ. δολάρια σε χρήστες της

  • newsroom


Ένα update ρουτίνας στον κώδικα που ρυθμίζει τις συναλλαγές των χρηστών της Compound κόστισε στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ακριβά

Σχεδόν 90 εκατ. δολάρια κόστισε στην πλατφόρμα Compound ένα update ρουτίνας στον κώδικα που ρυθμίζει τις συναλλαγές των χρηστών της σε κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το CBS, το update περιείχε ένα bug που έστειλε κατά λάθος κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 90 εκατ. δολαρίων στους λογαριασμούς κάποιων χρηστών της Compound, η οποία εντόπισε το τι είχε συμβεί αφού παρατήρησε «ασυνήθιστη δραστηριότητα».

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Robert Leshner, κατέφυγε αμέσως στο Twitter για να ζητήσει από τους χρήστες της πλατφόρμας να επιστρέψουν το ποσό, ξεκινώντας με διάφορα επιχειρήματα για να τους πείσει και φτάνοντας ακόμη και σε απειλές.

Σύμφωνα με το CBS, αρχικά ο Leshner ανέφερε ότι οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν το 10% από το ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους, προσπαθώντας παράλληλα να αποθαρρύνει όσους σκόπευαν να τα κρατήσουν όλα, λέγοντας ότι θα δηλωθούν στην εφορία ως εισόδημα.

Ωστόσο, στη συνέχεια ανέφερε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα όσων δεν επιστρέψουν το υπόλοιπο, γεγονός που εκνεύρισε τους χρήστες της Compound, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο Leshner θα δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Αργότερα ο Leshner παραδέχτηκε ότι η κίνηση αυτή ήταν ξεροκέφαλη εκ μέρους του και ζήτησε συγνώμη, ενώ κάθε φορά που κάποιος επιστρέφει τα κρυπτονομίσματα που έλαβε κατά λάθος, τον ευχαριστεί προσωπικά μέσω Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μείωση της φορολογίας

Στην Ελλάδα το ΗΒΟ Max – Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στη συνδρομητική τηλεόραση

Αυστρία: Έρευνα για διαφθορά σε Καγκελαρία και υπουργείο Οικονομικών