Σε επιπλέον επτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμη από το 2022 η πλατφόρμα ΗΒΟ Max της WarnerMedia, μέλος του κολοσσού AT&T.

Η επισημοποίηση για τη διάθεση των υπηρεσιών της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας από την ερχόμενη χρονιά έγινε σε διαδικτυακό launch event από τη διοίκηση της πολυεθνικής. Όπως ανακοινώθηκε, το HBO Max θα ξεκινήσει πρώτα στη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ανδόρα στις 26 Οκτωβρίου 2021 και στη συνέχεια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Πορτογαλία το 2022.

Όπως ανακοινώθηκε η streaming πλατφόρμα θα ξεκινήσει επίσης σε επτά επιπλέον χώρες το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Ισλανδία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Η δυναμική είσοδος στην Ευρώπη αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της WarnerMedia να αποκτήσει παρουσία με το ΗΒΟ Max σε 190 χώρες μέχρι το 2026, όπως ανέφερε ο Johannes Larcher, επικεφαλής της HBO Max International. Η AT&T έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει οι διεθνείς συνδρομητές της να ανέλθουν μεταξύ 120 – 150 εκατομμύρια για τα HBO Max και HBO μέχρι το τέλος του 2025.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία (30/6/2021) η πλατφόρμα αριθμεί 67,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Το HBO Max θα προσφέρει περιεχόμενο των Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network και Max Originals και όπως ανακοινώθηκε οι ταινίες της Warner Bros θα είναι διαθέσιμες 45 ημέρες μετά την πρεμιέρα τους στους κινηματογράφους.

Σε ό,τι αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, το ύψος των συνδρομών θα ανακοινωθεί σύντομα. Ήδη γίνεται γνωστό πως το HBO Max θα έχει ελκυστική τιμή με μια νέα ετήσια συνδρομή που προσφέρει 12μηνη πρόσβαση στην τιμή των οκτώ μηνών.

Ειδικές προσφορές για νέους πελάτες θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της υπηρεσίας στις 26 Οκτωβρίου στις χώρες όπου έχει ανακοινωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει και όταν ξεκινήσει η παροχή της υπηρεσίας επισήμως στην Ελλάδα.

Στην επίσημη παρουσίαση έγινε γνωστό πως το HBO Max θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες που έχουν το σήμα HBO σε 20 περιοχές, στις Σκανδιναβικές χώρες, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι νέες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στους νέους πελάτες όσο και στους υπάρχοντες πελάτες, που χρεώνονται είτε απευθείας είτε μέσω συνεργατών. Σημειώνεται πως η Vodafone διαθέτει τα δικαιώματα της HBO στην Ελλάδα, προσφέροντας αποκλειστικό περιεχόμενο μέσω της Vodafone TV.

Είναι πιθανό μετά το επίσημο ντεμπούτο του HBO Max στη χώρα μας η Vodafone να συνεχίζει να προσφέρει παράλληλα περιεχόμενο της πλατφόρμας στην ελληνική αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος ενός ακόμη μεγάλου παίκτη στην ελληνική αγορά εντείνει τον ανταγωνισμό για τους υφιστάμενους παρόχους COSMOTE TV, NOVA αλλά και το NETFLIX αλλά και σε δεύτερο επίπεδο για τις Amazon Prime, Αpple TV+ και Cinobo, ενώ έχει γίνει γνωστό πως επίκειται μέσα στο 2022 και στην ελληνική αγορά η υπηρεσία Disney+, με τους με τους συνδρομητές της πλατφόρμας της Disney να έχουν ξεπεράσει ήδη τα 116 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη: 

Προϋπολογισμός: Σε ρυθμούς… εφορίας γυρνούν από το 2022 νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Σχέδιο για επίδομα «μεσαίας τάξης» με εισοδήματα πάνω και… από 30.000  ευρώ 

JP Morgan: Η πτώση στις τιμές των μετοχών δημιουργεί ευκαιρίες – Πώς αποτιμά τους ελληνικούς τίτλους