search icon

Διεθνή

Κρίσιμες συζητήσεις για την Uber μετά την «έξωση» από το Λονδίνο

Με τις ρυθμιστικές αρχές του τομέα μεταφορών του Λονδίνου συναντάται σήμερα ο νέος CEO της  Uber,  Dara Khosrowshahi

Με τις ρυθμιστικές αρχές του τομέα μεταφορών του Λονδίνου συναντάται σήμερα ο νέος CEO της Uber, Dara Khosrowshahi. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μίσθωσης ταξί  έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο.

Η συνάντηση θα γίνει με τον Επίτροπο του τομέα μεταφορών του Λονδίνου (ΤFL), Mike Brown.

Ούτε η  TFL ούτε η  Uber δεν έχει δώσει στη  δημοσιότητα λεπτομέρειες γα το πότε ακριβώς ή το πού θα γίνει η συνάντηση και αν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Τον περασμένο μήνα η  TFL είχε απορρίψει αίτηση της Uber για ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν καθόλα εντάξει για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η άδεια της Uber έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Khosrowshahi είχε αναφέρει πως η  Uber θα κάνει έφεση κατά της απόφασης, η οποία  πιθανόν να βασίζεται σε χειρισμούς του παρελθόντος από πλευράς εταιρείας.

Η Uber έχει αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων  στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτός από την απόφαση  της TFL, η Uber αναμένει την απόφαση δικαστηρίου  για το αν οι οδηγοί της εταιρείας είναι εργαζόμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι. Αν θεωρηθούν ως εργαζόμενοι, τούτο θα τους έδινε δικαίωμα σε παροχές όπως άδεια μετ ‘αποδοχών. Το δικαστήριο συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Εν τω μεταξύ, ο Jo Bertram, διευθυντής της Northern Europe της Uber, [εδωσε την παραίτησή του στην εταιρεία τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε στο CNBC, «λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια αλλαγή και να παραδώσω τα ηνία σε κάποιον που θα είναι εδώ για πολύ καιρό και που θα μας οδηγήσει στην επόμενη φάση».

Exit mobile version