Απολύσεις περίπου στο 18% των υπαλλήλων της σχεδιάζει να κάνει η Lucid, μετά τη σημαντική πτώση στις παραγγελίες κατά το δ’ τρίμηνο 2022, αλλά και τις προβλέψεις της για μειωμένη παραγωγή το 2023, που μάλιστα αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider, το οποίο επικαλείται πηγές, αλλά και ένα εταιρικό εσωτερικό σημείωμα, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις απολύσεις τις επόμενες ημέρες.

Έπειτα από αυτήν την είδηση, η μετοχή της Lucid υποχώρησε σχεδόν 8%. Στα τέλη του προηγούμενου έτους, η Lucid, η οποία κατασκευάζει το πολυτελές σεντάν Air, είχε περίπου 7.200 υπαλλήλους.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι μειώσεις τιμών από την Tesla, την κορυφαία εταιρεία του κλάδου ηλεκτροκίνησης, αλλά και τα φθηνότερα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρουν οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν πλήξει τη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα από νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως η Lucid και η Rivian.

Τον Φεβρουάριο η Rivian ανακοίνωσε απολύσεις στο 6% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει το κόστος, ενώ πολλές είναι οι εταιρείες στις ΗΠΑ που έχουν επιταχύνει τις περικοπές, εν μέσω φόβων για επικείμενη ύφεση, αλλά και λόγω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Βαφειάς: Στο κατώφλι των 100 πλοίων ο Όμιλος (pics)

Εφορία: Μαζικό «ξεκαθάρισμα» οφειλών και επιστροφών φόρων για να εκταμιευτούν τα… ρέστα

Meta: Εξετάζει για την Ευρώπη την απαγόρευση στις πολιτικές διαφημίσεις