search icon

Διεθνή

Lufthansa: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την ιταλική κυβέρνηση για την απόκτηση της αεροπορικής εταιρίας Ita

Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά πως θα είναι μια επωφελής συμφωνία

Ένα ακόμη βήμα προόδου έγινε για την επίτευξη σταθερής συμπόρευσης, ανάμεσα στις δυο εταιρίες, όπως υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο οικονομικών.

Όπως γράφει η εφημερίδα la Repubblica, ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την σταδιακή απόκτηση της Ιta, από τον γερμανικό αερομεταφορέα. Ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών συνάντησε στη Ρώμη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lufthansa, Kάρστεν Σπόχρ και τον πρόεδρο της Ita Airways, Αντονίνο Τουρίκι.

Συζητήθηκαν αναλυτικά η εμπορική στρατηγική, η απόκτηση νέων αεροσκαφών και οι βασικοί στόχοι για την ανάπτυξη της Ita Airways.

Σε μια πρώτη φάση, η γερμανική εταιρία θα αποκτήσει το 40% της Ita και αναμένεται τώρα να υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά και εκτίμηση για την τιμή αγοράς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τελική συμφωνία θα αφορά ποσό που θα κυμαίνεται από 250 μέχρι 300 εκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική πλευρά ελπίζει να μπορέσουν να μπουν οι καθοριστικές υπογραφές, εντός των πρώτων τριών εβδομάδων του Απριλίου, όσο υπάρχει και αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης.

 

Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle

 

 

Exit mobile version