Η γερμανική εταιρεία Lufthansa Technik αναπτύσσει ένα φουτουριστικό ιδιωτικό υπερπολυτελές τζετ που υπόσχεται να φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο.

Το σούπερ τζετ «explorer» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Monaco Yacht Show τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την ομάδα που σχεδίασε το συγκεκριμένο τζετ, το explorer δημιουργήθηκε από την ελευθερία που δίνει στους ιδιοκτήτες ένα … σούπερ γιοτ.

Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα «ιπτάμενο γιοτ». Σε αντίθεση ωστόσο, με ένα συνηθισμένο γιοτ, «το συγκεκριμένο αεροσκάφος επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη σε λίγες ώρες», δήλωσε ο Wieland Timm, επικεφαλής των πωλήσεων VIP και ειδικών αεροσκαφών της Lufthansa Technik.

Πιο αναλυτικά, το Airbus A330 διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι στο κέντρο του αεροσκάφους με ένα μακρύ τραπέζι. Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να λειτουργήσει από τραπεζαρία έως και αίθουσα συνεδριάσεων. Υπάρχει επίσης, μία καμπίνα με τρία κρεβάτια – καθένα από αυτά χωρίζεται από μια συρόμενη πόρτα.

Στο πίσω μέρος του αεροσκάφους θα βρει κανείς το καθιστικό με μεγάλο παράθυρο, ιδανικό για εργασία. Συνολικά, το explorer έχει σχεδιαστεί για 12 VIP επισκέπτες. Συνολικά, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 47 επιβάτες.

Εκτός από τους συνηθισμένους χώρους που υπάρχουν και σε άλλα ιδιωτικά τζετ, το Lufthansa A330 περιλαμβάνει πολυτελή δωμάτια, μεταξύ αυτών και μια αίθουσα χορού.

Στο πίσω μέρος του αεροσκάφους υπάρχει ένας ακόμη «πολυλειτουργικός χώρος» που μπορεί να αξιοποιηθεί ως γυμναστήριο για όσους «δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις συνήθεις υπηρεσίες γυμναστικής και ευεξίας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων».

Αυτός ο χώρος μπορεί επίσης, να μετατραπεί είτε σπα με ατμόλουτρο αφού διαθέτει κρεβάτι μασάζ είτε σε ιατρείο για επείγοντα περιστατικά. Σημειώνεται τέλος, πως υπάρχει και μία υπαίθρια αναδιπλούμενη βεράντα. Το συνολικό κόστος του Explorer μπορεί να αγγίξει τα 340 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Businessinsider.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Στα «μανταλάκια» τα ονόματα και στο «σφυρί» τα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου

Power Pass: Ξεπέρασαν τις 75.000 οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος

Προσφορά – ρεκόρ 19 εκατ. ευρώ για το τελευταίο γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ – Ο πραγματικός σκοπός