Για την αγορά ενός υπερπολυτελούς γιοτ, εκτός από την αξία ενός σκάφους, κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει πάντοτε, να λαμβάνει υπόψη του και επιπλέον έξοδα όπως, το κόστος συντήρησης αλλά και το κόστος επισκευής.

Όταν ωστόσο, μιλάμε για δισεκατομμυριούχους, όπως η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τα παραπάνω δεν αποτελούν πρόβλημα, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς η ίδια έχει αγοράσει την Αμφιτρίτη, το σούπερ γιοτ του Τζόνι Ντεπ. Το σκάφος Vajoliroja – όπως αρχικά ονομαζόταν – είναι το κομψό υπερπολυτελές γιοτ που αγόρασε ο εκκεντρικός καλλιτέχνης και ηθοποιός Τζόνι Ντεπ το 2007 για αδιευκρίνιστο ποσό.

Το όνομά του προέκυψε από τα αρχικά, Va (Βανέσα ήταν η πρώην γυναίκα του Ντεπ), Jo (Τζόνι), Li Ro (από την κόρη του Ντεπ, Λίλι Ρόουζ) και Ja (από το Τζακ – ο γιος του Ντεπ). Ωστόσο, όταν ο Ντεπ χώρισε με τη Βανέσα Παραντί και παντρεύτηκε την Άμπερ Χερντ, άλλαξε το όνομα του σκάφους. Το ονόμασε Αμφιτρίτη, από την ελληνική θεά της θάλασσας. Το 2016, το υπερπολυτελές γιοτ άλλαξε χέρια. Πέρασε στην κυριότητα της διάσημης Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για 27 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται πως η Ρόουλινγκ είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτων φαντασίας «Χάρι Πότερ».

Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε από την Proteksan Turquoise το 2001. Δύο τουρκικά ναυπηγεία ένωσαν τις δυνάμεις τους το 1997 για να σχηματίσουν τελικά την Proteksan Turquoise Yachts Inc. Το υπερπολυτελές γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 επισκέπτες στις πέντε καμπίνες του. Σύμφωνα με το therichest, το σκάφος Αμφιτρίτη διαθέτει ένα master υπνοδωμάτιο, δύο δωμάτια με διπλά κρεβάτια και δύο δωμάτια με δύο μονά κρεβάτια ενώ επίσης, έχει μια μεγάλη πισίνα και τζακούζι.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαράζ επιδοτήσεων από τον επόμενο μήνα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ

Αθανασίου (Lamda): «Χωρίς καθυστερήσεις και πλήρως εξασφαλισμένα χρηματοδοτικά τα έργα στο Ελληνικό»

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ναυαγεί ο διαγωνισμός πώλησης, αλλάζει ρότα η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας