Ο N.R. Narayana Murthy, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ινδίας και συνιδρυτής του κολοσσού του λογισμικού Infosys, εκτιμά ότι οι νέοι της Ινδίας πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα εάν θέλουν να δουν τη χώρα τους να γίνεται μια παγκόσμια οικονομική δύναμη.

Σύμφωνα με τον N.R. Narayana Murthy, η Ινδία χρειάζεται «ιδιαίτερα αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά εργατικούς» νέους, οι οποίοι θα πρέπει να αφιερώνουν 70 ώρες την εβδομάδα στη δουλειά.

«Ξέρετε, αυτό ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Murthy στον Mohandas Pai, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Infosys, σε μια συνομιλία τους που δημοσιεύτηκε στο YouTube.

Ο Murthy, που υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία πάνω από 4 δισ. δολαρίων, συνίδρυσε την Infosys το 1981. Η εταιρεία αυτή έγινε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον χώρο του outsourcing παγκοσμίως, όπως μεταδίδει το timesnownews.com. Επίσης, είναι ο πεθερός του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak.

«Με κάποιο τρόπο, η νεολαία μας έχει τη συνήθεια να παίρνει τις όχι και τόσο επιθυμητές συνήθειες από τη Δύση και μετά να μην βοηθά τη χώρα», είπε ο Murthy. «Η παραγωγικότητα της εργασίας της Ινδίας είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι Ινδοί θα πρέπει να διδαχθούν από τις πολιτικές που βοήθησαν άλλες αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα την Κίνα.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων στην Ινδία θα πρέπει να παρακινήσουν τους νέους να «δουλέψουν πολύ σκληρά» λέγοντάς τους ότι «για πρώτη φορά η Ινδία έχει λάβει κάποιο σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι η ώρα να εδραιωθούμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο».

Η Ινδία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο, προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 6,3% φέτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όμως, τα σχόλια του Murthy έρχονται σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στη Δύση αλλά και στην Κίνα αναθεωρούν τη στάση και τον τρόπο σκέψης τους απέναντι στη δουλειά.

Εδώ και μερικά χρόνια, πολλοί νέοι στην Κίνα έχουν ασπαστεί μια νέα φιλοσοφία, την λογική της «ξάπλας», όπως την έχουν ονομάσει. Είναι η δική τους απάντηση στην εργασιακή κουλτούρα «996» της χώρας, όπου οι εργαζόμενοι απαιτείται να δουλεύουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, έξι ημέρες την εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ, η λεγόμενη «σιωπηλή παραίτηση» έγινε η νέα τάση στους χώρους εργασίας πέρυσι, καθώς πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν να προσπαθούν σκληρά στη δουλειά τους, αλλά να κάνουν μόνο όσα είναι αναγκαία στη θέση αυτή και τίποτα παραπάνω.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια του Murthy επικρίθηκαν στα μέσα social media. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Ινδοί αισθάνονται ότι είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και κακοπληρωμένους λαούς στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα υψηλά επιτόκια «βαρίδι» για δανειολήπτες & επενδυτές – Από ποια «δεξαμενή» θα προκύψουν νέα NPLs

Steve Forbes: Το comeback της ελληνικής οικονομίας παράδειγμα για τις άλλες χώρες (tweet)

High-tech: Σε ποιες περιφέρειες της ΕΕ απασχολούνται περισσότερες γυναίκες – Ουραγός η Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ