Μπορεί οι Millennials να αποτελούν το μεγαλύτερο αναλογικά κομμάτι του εργατικού δυναμικού, αλλα ταυτόχρονα, πρόκειται για τη λιγότερο οικονομικά ευκατάστατη γενιά. Τα συμπεράσματα δεν περιορίζονται μόνο στις ΗΠΑ αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γενιά των Μillennials κατέχει μόνο το 4,6% του αμερικανικού πλούτου – ή 5,19 τρισ. δολάρια – με τους μεσήλικες baby boomer να κατέχουν το 53,2% – ή 59 τρις δολάρια, ποσό διπλάσιο ακόμα και από τη γενιά X.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ορίζει ως millennials όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1982 και 1996 και baby boomersόσους γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1954.

Πρόκειται για ένα έντονο χάσμα πλούτου, δεδομένου ότι το εργατικό δυναμικό αποτελείται από 56 εκατομμύρια millennials – ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων ανά γενιά – ενώ εκείνη των baby boomers αριθμεί 46 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι Millennials υστερούν σε πλούτο

Το παρακάτω γράφημα του business insider, το οποίο απεικονίζει το ποσοστό του πλούτου των ΗΠΑ που κατέχει κάθε ηλικιακή κατηγορία, δείχνει ότι οι νεότεροι Αμερικανοί είναι πολύ πίσω – με το ποσοστό του συνολικού πλούτου που κατέχουν να είναι χαμηλότερα από το σημείο που υπονννοεί το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό.

Ήδη αυτά τα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί σε εκθέσεις από το 2019, υπογραμμίζοντας το τεράστιο χάσμα στο εισόδημα, με τους millennials να κερδίζουν 20% λιγότερα χρήματα από ότι οι μεσήλικες συνάδελφοί τους, ενώ μία κρατική μελέτη διαπίστωσε απόσταση 600.000 δολαρίων της μέσης περιουσίας μεταξύ ενός millenial και ενός boomer.

Το διαγενεακό χάσμα εισοδήματος είναι εν μέρει αποτέλεσμα της αδυναμίας των Millennials να καλύψουν το υψηλό κόστος ενοικίων, τα ακριβά δίδακτρα των πανεπιστημίων, και τα χρέη τους – την ώρα που παραμένουν οι συνέπειες της μεγάλης οικονομικής ύφεσης στην πίστωση.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι μία από τις τελευταίες προκλήσεις που καθυστερεί την οικονομική τους ευμάρεια.

Οι νεότερες γενιές, έχουν υποστεί τις σκληρότερες συνέπειες – σε σχέση με τις υπόλοιπες γενιές – λόγω της υψηλής ανεργίας, γεγονός που θα εντείνει ακόμα περισσότερο το χάσμα πλούτου σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές.