Sponsored Content

Η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε κατά την covid εποχή και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία εξακολουθούν να επηρεάζουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων σχετικά με τις αγορές τους.  Αγοράζουν από το διαδίκτυο και παραλαμβάνουν στο σπίτι, στο locker της γειτονιάς τους ή σε εναλλακτικά σημεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από 2 στους 3 (71%) Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το πρώτο 6μηνο του 2023. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν το 68% των Ελλήνων έκανε online τις αγορές του.

Μάλιστα, το e-commerce αφορά, καθημερινά, όλο και περισσότερο και τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, τάση που καταγράφηκε κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Focus Bari, το ποσοστό των Ελλήνων, ηλικίας 55-64 ετών, που αγοράζουν από το Διαδίκτυο, φτάνει πλέον στο 59%, αυξημένο κατά 8% μεταξύ 1ου τριμήνου 2022 και 1ου τριμήνου 2023, ενώ στις ηλικίες 45 έως 54 ετών η διείσδυση του e-commerce είναι 76%, έχοντας αυξηθεί κατά 9%.

Στο «πράσινο» locker της γειτονιάς μου
Έχουμε περάσει πλέον στην εποχή που μιλάμε για το «Locker της γειτονιάς». Ενδεικτική είναι η ραγδαία απήχηση που γνώρισαν τα φιλικά προς το περιβάλλον Lockers της BOX NOW στους καταναλωτές.

Δεν είναι μόνο η ευελιξία. Είναι και το γεγονός ότι πλέον παρέχεται η δυνατότητα σε όλους, όχι μόνο να παραλαμβάνουν εύκολα, στην ώρα και τον τόπο που ταιριάζει στο πρόγραμμα τους, αλλά και να στέλνουν το δέμα τους με τον ίδιο χρηστικό αλλά και οικονομικό τρόπο. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατα στοιχεία της BOX NOW, σύμφωνα με τα οποία την υπηρεσία χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 30.000 πολίτες και καταναλωτές, με ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά και μεσαία δέματα.

 


Παγίωση του last mile delivery
Οι νέες υβριδικές υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής δεμάτων και η εκρηκτική αύξηση του last mile delivery κρίνονται από τη γεωγραφική και αριθμητική διασπορά του δικτύου, τις έξυπνες υπηρεσίες και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Δίκτυο: διαθέσιμες περισσότερες από 80.000 θυρίδες και 2200 BOX NOW Lockers πανελλαδικά, 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε περισσότερες από 560 πόλεις/περιοχές της χώρας

  • 95 στους 100 πελάτες βαθμολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες με 9 ή 10 σε  μέτρηση αξιολόγησης (NPS – Net Promoter Score)
  • 8 hubs στην ελληνική επικράτεια (ανάμεσα τους και η Κρήτη)

H υπηρεσία «Στείλε Δέμα» από locker σε Locker της ΒΟΧ ΝΟW, επιτρέπει άμεσα και ό,τι ώρα επιθυμεί ο καθένας να βρίσκεται στο locker που τον βολεύει, να συσκευάσει, να επιλέξει μέγεθος δέματος και παραλήπτη  και να το στείλει. Το αργότερο σε 2 ήμερες θα έχει παραδοθεί, ενώ την ίδια στιγμή θα έχει κοστίσει όσο και η αποστολή μιας ευχετήριας κάρτας.

Η υπηρεσία «Στείλε Δέμα» ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Κύπρο
Παράλληλα, η BOX NOW στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της και στην Κύπρο, δίνει τη δυνατότητα αποστολής δέματος από Locker σε Locker, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και από Ελλάδα σε Κύπρο και αντίστροφα! Με αυτό τον τρόπο η BOX NOW αποτελεί την πρώτη εταιρεία last mile που δίνει την δυνατότητα για cross-border αποστολή δεμάτων από Locker σε Locker, ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα  και παρέχει πλέον διεθνείς υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής.

Πώς λειτουργούν τα BOX NOW Lockers
Με βασικό άξονα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη ως μέρος της φιλοσοφία της BOX NOW, τα Αυτόματα Μηχανήματα Παραλαβής Δεμάτων, είναι αυτόνομα και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, προσφέροντας ένα νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης και αποστολής δεμάτων. Τα ΒΟΧ ΝΟW Lockers, μέσω πάνελ που είναι τοποθετημένα στην επιφάνεια τους, λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, γι’ αυτό και δεν απαιτούν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται, καθώς μειώνονται τυχόν περιττές διαδρομές λόγω απουσίας του παραλήπτη.

 


O σύγχρονος ψηφιακός τρόπος ζωής
Καταλυτικός είναι ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας σε  αυτές τις σύγχρονες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η πληρωμή ολοκληρώνεται σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.

Ο καταναλωτής σήμερα δεν έχει χρόνο να αναμένει με αγωνία πότε θα παραδοθεί το δέμα του στο σπίτι και αν θα πρέπει να φροντίσει να είναι εκεί ο ίδιος ή κάποιος άλλος για να παραλάβει. Έχει πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της αποστολής του δέματος σε πραγματικό χρόνο, ενώ του δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα και για live και user friendly εξυπηρέτηση πελατών, με την παραλαβή να μπορεί να γίνει όπου και ότι ώρα επιθυμεί ο ίδιος.

Υπηρεσίες
Η BOX NOW αναπτύσσεται σε B2B & Β2C επίπεδο

  1. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω BOX NOW Lockers.
  2. Στις εταιρείες ταχυμεταφορών προσφέρει πρόσθετες λύσεις δρομολόγησης παραδόσεων μέσω των  BOX NOW Lockers.
  3. Σε ιδιώτες προσφέρει την επιλογή αποστολής & παράδοσης δεμάτων από ΒΟΧ ΝΟW Locker σε BOX NOW Locker (https://steiledema.boxnow.gr).
  4. BOX NOW returns: O καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το δέμα του στο Ε-shop, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε BOX NOW Locker τον εξυπηρετεί, σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το κοντινότερο BOX NOW Locker, ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να δεσμεύσει ώρες από το χρόνο του ώστε να περιμένει τον courier ή να επισκεφθεί ο ίδιος ένα κατάστημα (https://returns.boxnow.gr/).


Πλέον υπάρχει και η επιλογή της αντικαταβολής
Ταυτόχρονα με την προτίμηση των καταναλωτών αναβαθμίζονται και οι υπηρεσίες, δίνοντας πλέον την επιλογή και της «αντικαταβολής» BOX NOW Pay on the Go (https://www.boxnow.gr/payonthego).

Η δυνατότητα αντικαταβολής δίνεται στους καταναλωτές με ένα νέο και σύγχρονο τρόπο , χωρίς μετρητά ή αναμονή για την παραλαβή. Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει την παραγγελία του ολοκληρώνοντας την πληρωμή online, μόνο όταν το δέμα έχει παραδοθεί στο BOX NOW locker που έχει επιλέξει. Τα επίσημα στοιχεία της BOX NOW για την υπηρεσία αντικαταβολής που διαθέτει, δείχνουν ότι αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά, άνω του 40%, τους τελευταίους 2 μήνες σε κορυφαίες βιομηχανίες, όπως αυτές των Βιβλίων, των Παιχνιδιών και των Παπουτσιών.