Πάνω από 30 εκατοστά χιονιού αναμένεται να πέσουν στις Βόρειες Πεδιάδες και τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ εντός των επόμενων 24 ωρών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ το ίδιο βαρομετρικό σύστημα απειλεί με ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες πολλές περιοχές του Νότου.

Αφού έριξε περίπου 30 εκατοστά χιονιού στη Νεμπράσκα και τη Νότια Ντακότα, η ισχυρή χιονοθύελλα μετακινείται προς τα ανατολικά και ενδέχεται να πέσουν άλλα 30-45 εκατοστά στις νότιες περιοχές της Νότιας Ντακότας και στη Μινεσότα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Το ίδιο χαμηλό βαρομετρικό προκαλεί βροχοπτώσεις και πιθανότητα σχηματισμού ανεμοστρόβιλων κατά μήκος των ακτών του Κόλπου του Μεξικού. Στο Βόρειο Μισισίπι ενδέχεται να ρίξει χαλάζι, όπως είπε η μετεωρολόγος Άλισον Σαντορέλι.

Περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Μινεάπολις-Σεντ Πολ, ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος FlightAware.

Στο μεταξύ, στην Καλιφόρνια, τα βόρεια παράλια επλήγησαν από σφοδρή βροχόπτωση το Σαββατοκύριακο και υπάρχει πιθανότητα πλημμύρας με τη νέα καταιγίδα που αναμένεται αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε η Σαντορέλι.

Περισσότερα από 21.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του ιστοτόπου powerouteage.us.

Διαβάστε ακόμη:

EE: Τάσσεται υπέρ των υποχρεωτικών τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα (tweet)

Γιώργος Νίκας: Οι business ενός πλούσιου γόνου που χάνει σε πλειστηριασμό το πατρικό του σπίτι στη Στησιχόρου (pics)

Υφεση και χαρτοκιβώτια: Πώς συνδέονται και γιατί ανησυχούν οι αγορές