Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Η επαναφορά των μέτρων ακυρώνει τον γάμο της πρωθυπουργού

  • newsroom


Η Νέα Ζηλανδία είναι κλειστή για ξένους που δεν είναι κάτοικοι της χώρας από τον Μάρτιο του 2020.

Την επαναφορά των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η  πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν παραδεχόμενη παράλληλα ότι εξαιτίας αυτών θα ακυρώσει και τα δικά της σχέδια γάμου.

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν την εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων έρχονται μετά ένα ξέσπασμα εννέα κρουσμάτων σε μια οικογένεια που ταξίδεψε μεταξύ Ώκλαντ και Νοτίου Νησιού για να παραστεί σε γάμο. Η Νέα Ζηλανδία είναι κλειστή για ξένους που δεν είναι κάτοικοι της χώρας από τον Μάρτιο του 2020.

«Η στρατηγική μας είναι να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Όμικρον», είπε η Άρντερν. Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες που εγκατέλειψε τις προσπάθειες εξάλειψης του ιού κλείνοντας τα σύνορα και επιβάλλοντας αυστηρά lockdown – αφήνοντας την Κίνα ως τη μόνη μεγάλη χώρα που εξακολουθεί να ακολουθεί τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων.

Οι νέοι περιορισμοί πλήττουν προσωπικά την Άρντερν καθώς ακύρωσε τον γάμο της, ο οποίος αναμενόταν να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Έτσι είναι η ζωή», είπε, σημειώνοντας ότι χιλιάδες Νεοζηλανδοί είχαν πολύ πιο καταστροφικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Πουλήθηκε η έπαυλη του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη στο Ψυχικό – Μια από τις πιο ιστορικές βίλες (pics)

Πώς μπορούν οι επενδυτές να αντιμετωπίσουν την μεταβλητότητα των αγορών – Οι 3 κανόνες της JPMorgan

Netflix: Γιατί ανεβάζει τις τιμές στις συνδρομές